Valion jättitehdas Riihimäellä valmis kesällä

Pirjo Kamppila

Valion uusi välipalatehdas otetaan käyttöön Riihimäellä ensi kesänä. Tehtaan kustannusarvio on noin 170 miljoonaa euroa, mikä on yhtiölle ennätyssumma yksittäiseen kohteeseen.

Päätös rakentamisesta tehtiin keväällä 2014, juuri ennen kuin maidon vienti Venäjälle tyrehtyi. Alunperin tehtaan tuotannon ennakoitiin suuntautuvan itä- ja länsivientiin, mutta nyt korostuvat kotimarkkinat. Taustalla on, että välipalojen kulutus monimuotoistuu ja käyttö kasvaa.

Tehtaan pitäisi valmistua ensi kesänä. Työmaalla työskentelee nyt noin 300 henkilöä ja alihankkijoina on noin 200 suomalaista urakoitsijaa ja yritystä.

Tehtaan mittasuhteista kertovat pohja-ala, joka on kaksi hehtaaria, sekä viisi kerrosta.

- Rakennamme maailman moderneimman välipalatehtaan. Voimme valmistaa monipuolisesti ja ympäristöystävällisesti entistä herkullisempia välipaloja.

- Uusi tuotantoteknologia mahdollistaa nykyistä vähemmän sokeria sisältävien välipalojen sekä uusien proteiinituotteiden valmistuksen. Tämä vahvistaa Valion kilpailukykyä kovenevassa kansainvälisessä kilpailussa sekä Suomessa että vientimarkkinoilla, tiivistää johtaja Mika Koskinen.

- Hyödynnämme Valion tieto-taitoa ja patentoitua osaamista täysimääräisesti.

Valion nykyinen meijeri on toiminut Riihimäellä 49 vuotta. Siinä työskentelee noin 400 henkilöä. Uuden tehtaan henkilövahvuus on aloitusvaiheessa noin 90 henkilöä. Osa heistä tulee vanhasta meijeristä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut