Hymy löysi Lahdesta 319 vapaamuuraria, hekin ovat listalla

Hymy-lehti julkaisi lokakuun numerossaan nimilistan vapaamuurareista paikkakunnittain. Lehden mukaan Suomessa toimii 175 vapaamuurariloosia ja niissä on 7 500 jäsentä.

Julkaistu nimilista perustuu vuoden 2015 tietoihin. Vuodesta 2013 vapaamuurareiden määrä on Hymyn mukaan kasvanut noin 500:lla.

Lahdesta lehti on listannut 319 vapaamuuraria. Mukana on lähinnä poliitikkoja sekä yritys- ja kulttuurielämän vaikuttajia.

Listalta löytyy muun muassa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Rostedt (kok.).

Yrityselämän tunnettuja vapaamuurareita ovat muun muassa Lahden Talojen tuore toimitusjohtaja Jukka Anttonen, Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen, YIT:n aluejohtaja Jukka Pohjola, Möysän musaklubin eli Mössön yrittäjä Antti Puhakka, Brygga Citybarin ja Katu-klubin yrittäjä Juha Muotka ja Wihurin toimitusjohtaja Juha Hellgren.

Lahtelaisia kulttuurivaikuttajia listalla edustavat muun muassa Urkuviikon johtaja Erkki Krohn, näyttelijä Petri Liski, kuvataiteilija Jarmo Tevajärvi ja oopperalaulaja Mika Pohjonen.

Muita Hymyn esiin kaivamia lahtelaisvapaamuurareita ovat esimerkiksi Kiinteistöliitto Päijät-Hämeen toiminnanjohtaja Raimo Kiljunen, arkkitehti ja Elävät Kaupunkikeskustat ry:n toiminnanjohtaja Pokko Lemminkäinen, Lahden konservatorion rehtori Eero Pulkkinen ja muun muassa Vellamo-menun taustalta tuttu keittiömestari Matti Mäkilä.

Hymyn lokakuun numerossa käytiin läpi kunnat A-L. Loput nimet julkaistaan seuraavassa numerossa.

Lehti huomauttaa, että listassa voi olla virheellisyyksiä, koska monet vapaamuurarit ovat vaihtaneet kotipaikkaansa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut