Lahden kokoomusryhmä vastustaa kiinteistöveron korotusta - vaatii merkittäviä uusia avauksia talouden tasapainottamiseksi

Vili Uuskallio

Lahden kokoomuksen valtuustoryhmä ei hyväksy kaupunginjohtajan talousarvioesityksessä esitettyä kiinteistöveron korotusta. Esityksen mukaan korotus toisi kaupungille noin 5 miljoonan euron lisätulot ensi vuonna.

Kokoomusryhmä huomauttaa, että kyseessä olisi jo kolmas verojen korotus Lahdessa kuluvalla valtuustokaudella. Ryhmä vastusta korotusta, koska se alentaisi ostovoimaa.

- Sen lisäksi kiinteistöveroprosentin korotus vaikuttaa kaikkiin, niin yrittäjiin kuin pienituloisimpiin kaupunkilaisiin asumiskulujen noustessa, ryhmä toteaa kannanotossaan.

Kokoomusryhmä edellyttää, että talousarviossa oleva alijäämä korjataan rakenteellisilla uudistuksilla ja radikaalilla kaupunkiorganisaation virtaviivaistamisella. Ryhmä vaatii merkittäviä uusia avauksia talouden tasapainottamiseksi.

Valtuustoryhmä ehdottaa myös varhaiskasvatuksen ja kouluverkon tilaratkaisujen miettimistä uudelleen.

- Tässä yhteydessä on otettava huomioon myös alueen yksityisen päivähoidon ja esiopetuksen mahdollisuuksien turvaaminen ja määrätietoinen edistäminen.

Lahden kaupunginhallitus käsittelee talousarviota 7.-9. marraskuuta. Valtuuston talousarviokokous pidetään 28. marraskuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.