Ronkainen (ps.): SPR:n maine hyväntekeväisyysjärjestönä mennyt

Kari Anttinen

Kansanedustaja Jari Ronkainen (ps.) Hollolasta jatkaa tuoreessa blogikirjoituksessaan Maahanmuuttoviraston turvapaikanhakijoiden vastaanottotoiminnasta solmimien sopimusten arvostelua.

Ronkaisen moitteiden taustalla on hallituksen tuore ehdotus lisätä maahanmuuton menoihin nettomääräisesti 38 miljoonaa euroa. Tämä puolestaan johtuu siitä, että vaikka Suomeen saapuu turvapaikanhakijoita tänä vuonna arvioitua vähemmän, kielteisistä turvapaikkapäätöksistä valitetaan aiempaa enemmän.

Jo alkanut vastaanottokeskusten alasajo tulisi Ronkaisen mielestä toteuttaa taloudellisin perustein, lakkauttaa kalleimmat yksiköt ensin. Avoimen piikin sopimukset, kuten Ronkainen niitä kutsuu, tulisi irtisanoa ja neuvotella tarpeellisiksi katsotut uudestaan halvemmalla.

- Sanomattakin on selvää, että SPR:n maine hyväntekeväisyysjärjestönä on romuttunut täysin. Solmitut sopimukset ovat räikeästi tavoitelleet voittoa ja kanavoineet valtion rahaa SPR:n kanssa yhteistyössä oleville yrityksille, Ronkainen kirjoittaa.

Ronkaisen mukaan "solmitut sopimukset ovat räikeästi tavoitelleet voittoa ja kanavoineet valtion rahaa SPR:n kanssa yhteistyössä oleville yrityksille".

Ronkaisen kirjoitus on jatkoa parin viikon takaiselle. Tuolloin hän arvosteli blogissaan voimakkaasti Maahanmuuttoviraston vuosi sitten solmimia sopimuksia vastaanottopalveluiden järjestämisestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.