Päijät-Hämeen julkimot haastettiin vapaaehtoistoimintaan - hihat heiluvat elokuussa

Päijät-Hämeen vapaaehtoistoiminnan verkosto on haastanut julkisuuden henkilöitä mukaan vapaaehtoistoimintaan. Haaste on heitetty yli kymmenelle Päijät-Hämeessä asuvalle urheilijalle, muusikolle ja poliitikolle.

Haasteen ovat tähän mennessä hyväksyneet ainakin SDP:n poliitikot Mika Kari, Ville Skinnari ja Sirkku Hildén sekä laulaja Heidi Pakarinen ja draamapedagogi Lasse Kantola.

– Muutamat muusikot ja urheilijat eivät vielä ole vastanneet haasteeseen, Päijät-Hämeen vapaaehtoistoiminnan alueellinen koordinaattori Kirsi Hyväri kertoo.

Julkkiksille toimitetussa haastekirjeessä on kerrottu eri mahdollisuuksista auttaa. Mukana on muun muassa lastenhoitoa Lahden ensi- ja turvakodilla tai Mannerheimin lastensuojeluliitossa, katupartiointia Monossa, vanhuksen ulkoiluttamista joko kävellen tai riksalla sekä tavaran lajittelua ja jakelua Hope-yhdistyksessä. Lisäksi on mahdollisuus osallistua Dilan mentoreiden tai säröperheiden tapahtumaan, Hollolan tuki- ja palvelupiste Mestan nuorten iltaan tai ruuanjakeluun Elokolossa.

Osuuspankin tempaus on esimerkillinen

Tavoitteena on, että julkisuuden henkilöt antaisivat päivän tai muutaman tunnin aikaansa valitsemalleen kohderyhmälle elo-syyskuun aikana.

- Hilden osallistuu Monon toimintaan, Pakarinen muistiyhdistyksen toimintaan ja Skinnari on kiinnostunut ikäihmisille suunnatusta toiminnasta. Muuta ei ole vielä lyöty lukkoon.

Haasteen tarkoitus on tehdä vapaaehtoistoimintaa näkyväksi ja osoittaa, kuinka arvokasta työtä vapaaehtoiset tekevät yhteiseksi hyväksi. Haasteeseen vastanneita julkkiksia pyydetään kertomaan kokemuksistaan vapaaehtoistoiminnan messuilla, jotka järjestetään 21. syyskuuta Nuorisotila Kasisalissa Lahdessa.

- Julkkisten esimerkillä halutaan rohkaista myös muita ihmisiä osallistumaan vapaaehtoistoimintaan, Hyväri sanoo.

Haasteen on ottanut vastaan myös Päijät-Hämeen Osuuspankki, jonka työntekijät saavat antaa päivän työajastaan vapaaehtoistyöhön tämän vuoden aikana. Se on osa OP:n lahjaa 100-vuotiaalle Suomelle.

Sopivaa tekemistä löytyy kaikille

Päijät-Hämeen alueella vapaaehtoistoimintaan osallistuu tuhansia ihmisiä. Sitä järjestävät lukuisat tahot. Vapaaehtoistoimijoiden kokoavana foorumina toimii Päijät-Hämeen vapaaehtoistoiminnan verkosto.

Vapaaehtoistoiminnan muodot ovat muuttumassa, sillä toimintaan osallistumisen kynnystä halutaan madaltaa.

- Säännöllisen ja sitoutuneen toiminnan rinnalle on nousemassa mahdollisuus tehdä vapaaehtoistyötä myös keikkaluontoisesti omilla ehdoilla ja aikatauluilla, Hyväri kertoo.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut