Päijät-Hämeen julkimot haastettiin vapaaehtoistoimintaan - hihat heiluvat elokuussa

Haasteessa vapaaehtoistoiminnan vaihtoehtoja ovat esimerkiksi vauvan hoitaminen tai lasten kanssa touhuaminen Lahden ensi- ja turvakodilla. Colourbox

Minna Krupka

Päijät-Hämeen vapaaehtoistoiminnan verkosto on haastanut julkisuuden henkilöitä mukaan vapaaehtoistoimintaan. Haaste on heitetty yli kymmenelle Päijät-Hämeessä asuvalle urheilijalle, muusikolle ja poliitikolle.

Haasteen ovat tähän mennessä hyväksyneet ainakin SDP:n poliitikot Mika Kari, Ville Skinnari ja Sirkku Hildén sekä laulaja Heidi Pakarinen ja draamapedagogi Lasse Kantola.

– Muutamat muusikot ja urheilijat eivät vielä ole vastanneet haasteeseen, Päijät-Hämeen vapaaehtoistoiminnan alueellinen koordinaattori Kirsi Hyväri kertoo.

Julkkiksille toimitetussa haastekirjeessä on kerrottu eri mahdollisuuksista auttaa. Mukana on muun muassa lastenhoitoa Lahden ensi- ja turvakodilla tai Mannerheimin lastensuojeluliitossa, katupartiointia Monossa, vanhuksen ulkoiluttamista joko kävellen tai riksalla sekä tavaran lajittelua ja jakelua Hope-yhdistyksessä. Lisäksi on mahdollisuus osallistua Dilan mentoreiden tai säröperheiden tapahtumaan, Hollolan tuki- ja palvelupiste Mestan nuorten iltaan tai ruuanjakeluun Elokolossa.

Osuuspankin tempaus on esimerkillinen

Tavoitteena on, että julkisuuden henkilöt antaisivat päivän tai muutaman tunnin aikaansa valitsemalleen kohderyhmälle elo-syyskuun aikana.

- Hilden osallistuu Monon toimintaan, Pakarinen muistiyhdistyksen toimintaan ja Skinnari on kiinnostunut ikäihmisille suunnatusta toiminnasta. Muuta ei ole vielä lyöty lukkoon.

Haasteen tarkoitus on tehdä vapaaehtoistoimintaa näkyväksi ja osoittaa, kuinka arvokasta työtä vapaaehtoiset tekevät yhteiseksi hyväksi. Haasteeseen vastanneita julkkiksia pyydetään kertomaan kokemuksistaan vapaaehtoistoiminnan messuilla, jotka järjestetään 21. syyskuuta Nuorisotila Kasisalissa Lahdessa.

- Julkkisten esimerkillä halutaan rohkaista myös muita ihmisiä osallistumaan vapaaehtoistoimintaan, Hyväri sanoo.

Haasteen on ottanut vastaan myös Päijät-Hämeen Osuuspankki, jonka työntekijät saavat antaa päivän työajastaan vapaaehtoistyöhön tämän vuoden aikana. Se on osa OP:n lahjaa 100-vuotiaalle Suomelle.

Sopivaa tekemistä löytyy kaikille

Päijät-Hämeen alueella vapaaehtoistoimintaan osallistuu tuhansia ihmisiä. Sitä järjestävät lukuisat tahot. Vapaaehtoistoimijoiden kokoavana foorumina toimii Päijät-Hämeen vapaaehtoistoiminnan verkosto.

Vapaaehtoistoiminnan muodot ovat muuttumassa, sillä toimintaan osallistumisen kynnystä halutaan madaltaa.

- Säännöllisen ja sitoutuneen toiminnan rinnalle on nousemassa mahdollisuus tehdä vapaaehtoistyötä myös keikkaluontoisesti omilla ehdoilla ja aikatauluilla, Hyväri kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden demariryhmä vaatii kokoomuskaksikolle potkuja kaikista luottamustoimista – "En ole kuullut mitään näin naurettavaa", kommentoi Francis McCarron
 2. Suora lähetys: Lahden Reipas matkasi Kultsu FC:n vieraaksi - ottelu käynnissä, katso tästä
 3. Osuuskauppa Hämeenmaan toimialajohtaja maskisuosituksesta: "Toivomme, että yhdessä noudatamme viranomaisohjeistuksia"
 4. THL antoi maskisuosituksen, Lahden busseihin ei tule maskipakkoa: "On jokaisen omassa harkinnassa, käyttääkö maskia"
 5. Mies riehui ja haastoi riitaa Lahden torilla
 6. Koronatartunnat selvässä nousussa elokuun alussa – "Trendi on huomattavan huolestuttava"
 7. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 8. Marin: Hallitus puoltaa THL:n suositusta kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista
 9. Illallinen taivaan alla järjestetään ensimmäistä kertaa Asikkalan Vääksyssä
 10. Taksiliitto toivoo maskisuosituksen laajentamista takseihin – "Oman matkan jälkeen taksiin saattaa tulla riskiryhmään kuuluva"
 11. Sofia Belorf kirjoitti epäillyn pahoinpitelyn jälkeen Ranta-aholle, että pelkää tätä – "Liioittelee asiaa", Ranta-aho sanoi kuulustelijalle
 12. Vesijärvellä Lahdessa ja Orimattilan Mallusjärvellä on havaittu sinilevää
 13. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 14. Kokoomus asetti 24 kuntavaaliehdokasta Lahdessa
 15. Keskusta nimesi kuntavaaliehdokkaita Lahdessa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.