Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Hollolan Prisma muuttaa väriä ennen avausta - avajaiset syyskuussa

Hollolan uuden Prisman avajaisia juhlitaan 21. syyskuuta. Tuolloin nykyinen ruokakauppa laajenee ja oheen tulee myös osastot käyttötavaralle. Kahden kuukauden kuluttua rakennuksen ulkoseinäkin on vaihtanut väriä valkoisesta tiilenpunaiseksi.

Maan alla on jo laajennettu pysäköintihallia 300 paikasta 500:een. Maan päälle mahtuu 150 autoa. Kaikkiaan pysäköintipaikkoja on siis enemmän kuin Lahden toriparkissa.

Hanke on edennyt useassa vaiheessa entisen kauppakeskuksen tilalle ja jatkeeksi. Sen alta on myös purettu kolme kiinteistöä.

Hollolan Prisma-keskus on Hämeenmaalle jättiponnistus, kokonaisuudessaan 30 miljoonan euron luokkaa. Uusi Prisma on Hämeenmaan kuudes hypermarket, joka on kuitenkin kooltaan selvästi pienempi kuin esimerkiksi Launeen ja Holman Prismat.

Hämeenmaa on vastedes ylivoimainen toimija Salpakankaalla. Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto muistuttaa kuitenkin, että näin estetään hollolalaisten ostoseurojen valuminen Lahteen.

Uusi Prisma työllistää 80 henkilöä. Nykyinen ruokakauppa on työpaikka noin 50:lle. Hämeenmaa myös vuokraa tilojaan ulkopuolisille niin marketin sisältä kuin naapuristakin. Kaikkiaan alueella on noin 160 työpaikkaa.

- Tässä on vielä huomattavasti rakennusoikeutta jäljellä. Myymälä voidaan kasvattaa kaksinkertaiseksi ja oheen rakentaa asuintornit, muistuttaa talousjohtaja Risto Korkka.

Tornit kuuluivat Prisma-keskuksen alkuperäiseen rakennussuunnitelmaan. Niistä kuitenkin luovuttiin peri vuotta sitten.

Polttoainejakelu Prisman pihan ABC-kylmäasemalla loppuu pian ympäristöluvan umpeutumisen vuoksi. Hämeenmaa etsii lähiseudulta uutta paikkaa.

Hämeenmaalle on juuri valmistunut uusi autokauppa Renkomäkeen, entisen Vesijärven Auton yhteyteen. Sinne siirrettiin Ford-myynti ja huolto Saksalasta.

Muut lähiajan rakennushankkeet ovat pienimuotoisia. Niihin kuuluu uuden Sale-myymälän rakentaminen Villähteellä. Rakennustyöt ovat jo käynnissä Villähteentie 501:ssä.

Lisäksi riittää remontointeja ja uusimisia. Lahden Ahtialan ja Metsäkankaan S-marketit uudistettiin alkuvuonna.

Osuuskaupparyhmän periaatteena on omistaa toimitilansa itse.

- Se helpottaa toimimista, selittää Vormisto.

Isku on päättänyt sulkea myymälänsä, joka on toiminut Launeen Prisman sisällä. Tilalle tulee osuuskaupan omia valikoimia.

Hämeenlinnan Goodman-kauppakeskuksessa toiminut brittiläinen Marks&Spencer-vaatekauppa on suljettu. Ketju jatkaa neljässä muussa kaupungissa osuuskaupan suojissa.

Sen sijaa osuuskauppoihin tulleet brittiruuat ovat olleet menestys, kertoo Vormisto. Kyse on S-ryhmän ja brittiläisen ruokajätin Tescon yhteistyöstä.