Hollolan Prisma muuttaa väriä ennen avausta - avajaiset syyskuussa

Prisman julkisivu muuttuu vielä tiilenpunaiseksi. Viena Kytöjoki

Pirjo Kamppila

Hollolan uuden Prisman avajaisia juhlitaan 21. syyskuuta. Tuolloin nykyinen ruokakauppa laajenee ja oheen tulee myös osastot käyttötavaralle. Kahden kuukauden kuluttua rakennuksen ulkoseinäkin on vaihtanut väriä valkoisesta tiilenpunaiseksi.

Maan alla on jo laajennettu pysäköintihallia 300 paikasta 500:een. Maan päälle mahtuu 150 autoa. Kaikkiaan pysäköintipaikkoja on siis enemmän kuin Lahden toriparkissa.

Maanalaiseen parkkihalliin mahtuu 500 autoa. Kuva: Viena Kytöjoki Viena Kytöjoki

Hanke on edennyt useassa vaiheessa entisen kauppakeskuksen tilalle ja jatkeeksi. Sen alta on myös purettu kolme kiinteistöä.

Hollolan Prisma-keskus on Hämeenmaalle jättiponnistus, kokonaisuudessaan 30 miljoonan euron luokkaa. Uusi Prisma on Hämeenmaan kuudes hypermarket, joka on kuitenkin kooltaan selvästi pienempi kuin esimerkiksi Launeen ja Holman Prismat.

Prismaan tulee useita sisäänkäyntejä. Kuva: Viena Kytöjoki Viena Kytöjoki

Hämeenmaa on vastedes ylivoimainen toimija Salpakankaalla. Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto muistuttaa kuitenkin, että näin estetään hollolalaisten ostoseurojen valuminen Lahteen.

Uusi Prisma työllistää 80 henkilöä. Nykyinen ruokakauppa on työpaikka noin 50:lle. Hämeenmaa myös vuokraa tilojaan ulkopuolisille niin marketin sisältä kuin naapuristakin. Kaikkiaan alueella on noin 160 työpaikkaa.

- Tässä on vielä huomattavasti rakennusoikeutta jäljellä. Myymälä voidaan kasvattaa kaksinkertaiseksi ja oheen rakentaa asuintornit, muistuttaa talousjohtaja Risto Korkka.

Tornit kuuluivat Prisma-keskuksen alkuperäiseen rakennussuunnitelmaan. Niistä kuitenkin luovuttiin peri vuotta sitten.

Polttoainejakelu Prisman pihan ABC-kylmäasemalla loppuu pian ympäristöluvan umpeutumisen vuoksi. Hämeenmaa etsii lähiseudulta uutta paikkaa.

Jouko Peltonen asensi lasiseinää Prismaan tulevalle lemmikkieläinliikkeelle. Kuva: Viena Kytöjoki Viena Kytöjoki

Hämeenmaalle on juuri valmistunut uusi autokauppa Renkomäkeen, entisen Vesijärven Auton yhteyteen. Sinne siirrettiin Ford-myynti ja huolto Saksalasta.

Muut lähiajan rakennushankkeet ovat pienimuotoisia. Niihin kuuluu uuden Sale-myymälän rakentaminen Villähteellä. Rakennustyöt ovat jo käynnissä Villähteentie 501:ssä.

Lisäksi riittää remontointeja ja uusimisia. Lahden Ahtialan ja Metsäkankaan S-marketit uudistettiin alkuvuonna.

Osuuskaupparyhmän periaatteena on omistaa toimitilansa itse.

- Se helpottaa toimimista, selittää Vormisto.

Isku on päättänyt sulkea myymälänsä, joka on toiminut Launeen Prisman sisällä. Tilalle tulee osuuskaupan omia valikoimia.

Hämeenlinnan Goodman-kauppakeskuksessa toiminut brittiläinen Marks&Spencer-vaatekauppa on suljettu. Ketju jatkaa neljässä muussa kaupungissa osuuskaupan suojissa.

Sen sijaa osuuskauppoihin tulleet brittiruuat ovat olleet menestys, kertoo Vormisto. Kyse on S-ryhmän ja brittiläisen ruokajätin Tescon yhteistyöstä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Koleus hyydytti kevään Hämeenmaan rautakaupan 19.7.2017 9:45
  2. Hämeenmaa aikoo purkaa Sysmässä ja Orimattilassa 18.7.2017 13:55
  3. Hämeenmaan autokauppa alkuvuoden hyvässä nousussa, tavaratalo- ja rautakaupassa laskua 18.7.2017 10:38

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut