Lahtelaisen palvelukeskuksen asukkaat eivät ole päässeet suihkuun päiväkausiin

Minna Krupka

Lahtelaiseen Lehtiojan Palvelukeskukseen ei tule lämmintä vettä. Se estää 194 asukkaan peseytymisen.

Palvelukeskuksen henkilökuntaan kuuluva lähihoitaja vahvistaa asian.

- Eilen eikä tänään ole tullut lämmintä vettä.

- Asukkaita ei ole voitu viedä suihkuun. Totta kai se on erittäin iso ongelma, kun ollaan muutama päivä suihkuttamatta ihmisiä. Viikon suihkutukset pitää hoitaa sitten kaikki kerralla, lähihoitaja pahoittelee.

- Ihan pikkupesutkin. Voit kuvitella, miten epämiellyttävää on suorittaa ne kylmällä vedellä, hän jatkaa.

Lähihoitaja kertoo, että keittiön toimintaan lämpimän veden puute ei vaikuta. Ruoka kuljetetaan palvelukeskuksen kerroksiin erityisillä ruokavaunuilla, joissa on uuni ja jääkaappi. Tiskikone puolestaan lämmittää käyttämänsä veden, joten astiahuoltokin pelaa.

Lehtiojan palvelukeskus on tunnettu asukkaita aktivoivasta monipuolisesta ohjelmasta ja erilaisista tapahtumista. Ess Arkistokuva

Ilmoitus tehtiin väärälle yhtiölle

Lahti Energian häiriöpäivystyksessä työvuorossa oleva valvomo-operaattori Ilkka Näränen kertoo, ettei ole kuullut kyseisen kiinteistön tai sen lähettyvillä olevien kiinteistöjen kärsivän lämmön puutteesta. Hän lupaa selvittää asiaa.

Näränen soittaa pian takaisin ja kertoo, että Lahti Energialle on ilmoitettu Lehtiojan Palvelukeskuksen lämpimän veden häiriöstä jo lauantaina ja paikan päällä on käyty katsomassa tilannetta.

Vesi ei kuitenkaan lämpene kaukolämmöllä, vaan maalämmöllä. Asia kuuluu kiinteistön huoltoyhtiölle, minkä vuoksi Lahti Energialta on soitettu palvelukeskuksen Alltime-huoltoyhtiöön.

- Huoltoyhtiö kertoi, että se on tehnyt parhaansa, jotta ongelma selviää, Näränen sanoo.

Ei täysin kylmän veden varassa

Alltime Lahden päivystysnumerossa ei kommentoida ongelmaa, vaan päivystävä henkilö pyytää soittamaan kiinteistön omistajalle, Lahden Taloille.

Lahden Talojen kesälomalta tavoitettu toimitusjohtaja Jukka Anttonen kuulee asiasta ensimmäisen kerran. Hän selvittää ongelman tilanteen ja palaa asiaan.

- Palvelukeskuksessa lämpimän veden lämpö on alentunut. Kyseessä on lämmitysjärjestelmän tekninen vika. Se on tapahtunut viikonlopun aikana, Anttonen vahvistaa.

Hänen mukaan palvelukeskuksessa on tällä haavaa käytössä varajärjestelmä, joka tuottaa vedenkiertoon lämpöä sähköllä.

- Veden lämpö on alempi kuin normaalitilassa. Siellä ei siten olla täysin kylmän veden varassa, Anttonen painottaa.

Hän kertoo, että korjaustoimenpiteet ovat asianmukaisesti käynnissä.

- Vikaa korjataan parhaillaan ja tämän illan arvio on, että keskiviikon aikana saadaan täydet lämmöt, Anttonen kertoo tiistai-iltana.

Lehtiojan palvelukeskuksen avajaisia vietettiin toukokuussa 2015. Katja Luoma

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut