Sinfonia Lahden kevään nettilähetyksillä puoli miljoonaa katsojaa

Sinfonia Lahden Finlandia-videosta tuli nettihitti huhtikuussa.. Sinfonia Lahti

Sinfonia Lahden kevään aikana julkaisemia verkkosisältöjä on katsottu yhteensä noin puoli miljoonaa kertaa eri kanavissa. Orkesteri alkoi tuottaa videotallenteita nettiin maaliskuussa, kun koronapandemia oli keskeyttänyt normaalin konserttitoiminnan.

Suurimman yksittäisen katsojamäärän on saavuttanut huhtikuun alussa julkaistu äänitys Sibeliuksen Finlandiasta. Videota on katseltu eri kanavissa noin 339 000 kertaa. Äänitys sai runsaasti huomiota eri medioissa myös kansainvälisesti. Esimerkiksi brittilehti The Guardian nosti videon yhdeksi korona-ajan parhaista verkkotallenteista.

Lahden Lyseossa kuvattu Gaudeamus igitur on kerännyt 27 000 katselukertaa. Finlandia-versio, jossa on mukana lahtelainen Laulupuu-kuoro, on katsottu 18 000 kertaa.

Sinfonia Lahti jatkaa nettitallenteiden julkaisua läpi kesän. Perjantaina orkesterin nettisivuilla on tarjolla juhannustanssit. Lisäksi käynnissä on soivien postikorttien sarja Lahdesta sekä haastattelusarja, jossa orkesterin muusikot vastaavat lasten esittämiin kysymyksiin.

Sinfonia Lahden kaikkien aikojen katsotuin nettitallenne on Soprano's Surprise, joka on katsottu orkesterin YouTube-kanavalla yli 1,3 miljoonaa kertaa.

Sinfonia Lahti tarjoaa juhannustanssit verkossa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.