Caravan-messut: Jalkarannantietä pyydetään välttämään

Tapahtuma näkyy myös messuhallien ulkopuolella. KOKO Lahti

Ville Paso

Suomen suurin matkailuajoneuvoalan tapahtuma, Caravan-messut, järjestetään viikonloppuna Lahdessa. Mikäli vanhat merkit pitävät kutinsa, odotettavissa on jälleen oikea yleisöryntäys.

KOKO Lahden markkinointi- ja viestintäpäällikkö Minna Helminen uskoo, että paikan päälle on odotettavissa ainakin saman verran väkeä kuin viime vuonna. Tuolloin tapahtuma houkutteli Lahden Messukeskukseen 16 000 kävijää.

- Matkailuajoneuvoala on maailmalla nosteessa, mikä huomattiin pari viikkoa sitten Düsseldorfin messuilla. Myös meiltä oli edustajat siellä haistelemassa alan tuulia, Helminen kertoo.

Keskiviikosta alkaen Lahden kaupunkikuvaan ilmestyvät matkailuajoneuvot vaativat tänä vuonna erityisjärjestelyjä vanhan linja-autoaseman edustalla olevan työmaan vuoksi.

KOKO Lahden tekninen päällikkö Jyri Behm kertoo, että messujen oheistapahtuma karavaanareiden treffit on jouduttu osin sommittelemaan uudelleen. Treffeille arvellaan saapuvan 600 matkailuajoneuvoa.

- Yhdessä työmaatoimijoiden ja kaupungin kanssa olemme löytäneet korvaavat paikat Kariniemenkadulta. Siellä on tilaa arviolta 50 yksikölle, Behm sanoo.

Behmillä on myös toivomus Jalkarannantietä käyttäville autoilijoille, joita työmaan lisäksi hidastaa myös lisääntyvä liikenne.

- Caravan voi ruuhkauttaa Messukeskuksen alueen, joten neuvoisin Jalkarannan suunnasta tulevia käyttämään Hämeenlinnantietä Jalkarannantien sijaan.

Ajoreittejä ja parkkialueita on havainnollistettu Caravan-messujen verkkosivuilla olevaan karttaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Kuvataiteilija Matti Koskela piti omia yksityisnäyttelyitä ja opetti jopa laskettelua – hänet muistetaan Lahdessa muun muassa näistä julkisista teoksista
 3. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa
 4. Kauden avauspisteen napannut FC Lahti petrasi puolustuspeliään SJK:n isäntänä – "Tietyt pelaajavalinnat olivat puhtaasti taktisia"
 5. Henkilöauto tuhoutui pahasti tulipalossa Lahden Kilpiäisissä
 6. Poliisi otti Nastola-operaatiossa kiinni kaksi tapon yrityksestä epäiltyä
 7. Lahden torilla kokeillaan valvottua pyöräparkkia – "Erittäin hyvä idea"
 8. Turvallisten matkailumaiden lista piteni, thaimaalaisilla marjanpoimijoilla mahdollisuus tulla Suomeen töihin ensi maanantaista lähtien
 9. Jalkapannasta ei ole säilöönoton korvikkeeksi, sanovat virkamiehet – "Jos henkilö leikkaa sen pois ja heittää järven pohjaan, siinähän se oli"
 10. Lahden Seurahuone otti ensimmäisenä suomalaishotellina käyttöön katalyysipinnoituksen – tavoitteena torjua koronavirusta ja muita mikrobeja
 11. Perhosia havaittu tänä kesänä tavallista vähemmän
 12. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 13. Kansallisarkiston selvitys Vierumäen taistelusta: yli 300 kaatuneen määrä ei ole mahdollinen, suurin osa kaatuneista Lahden punakaartilaisia
 14. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 15. Suomessa kolme uutta koronavirustartuntaa muttei uusia kuolemia – tartunnan saaneiden keski-ikä laskenut epidemian kuluessa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.