Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

Muotsikka palkkaa 8 uutta työntekijää – lisähenkilöstöä ainakin median puolelle

Lahden Muotoiluinstituutti palkkaa opetushenkilöstöönsä kahdeksan uutta työntekijää. Uudet työntekijät aloittavat tehtävissään ensi keväänä.

Työntekijöiden tehtävänimikkeet ovat yliopettaja ja lehtori. Osa tehtävistä muodostuu viimeisen puolen vuoden aikana eläköityneiden tilalle, kertoo Lahden ammattikorkeakoulu (Lamk).

Muotoiluinstituutin yksikön johtajan Essi Pullisen mukaan henkilöstön kanssa suunnitellaan yhdessä, mille aloille uudet työntekijät menevät.

– Varmasti median puolelle ainakin. Ensi lukuvuoden suunnitelmat ovat vielä käynnissä, joten sen tarkemmin en tässä vaiheessa voi vielä sanoa. Tarpeita on kartoitettu, Pullinen sanoo.

Tarvetta työntekijöille ovat lisänneet strategiset muutokset.

– Vuonna 2018 alkaa aineettoman muotoilun opettaminen, mikä vaatinee henkilöstöä, kertoo Pullinen.

Lamk kävi viime vuoden syksynä yt-neuvottelut, joiden tuloksena ammattikorkeakoulu irtisanoi 17 työntekijää. Opetushenkilöstöstä irtisanottiin 3,3 henkilötyövuotta (5 henkilöä) ja muusta henkilöstöstä 10,4 henkilötyövuotta (12 henkilöä).

Pullisen mukaan uusien työntekijöiden palkkaamisella ei ole yhteyttä irtisanomisiin. Muotoiluinstituutista ei irtisanottu viime vuoden yt-neuvotteluissa opettajia, hän kertoo.