Nastolan kirjaston aukiolo lyhenee, yhtenäistetään Lahden lähikirjastojen kanssa

Nastolan kirjaston aukioloja esitetään yhtenäistettäväksi muiden Lahden lähikirjastojen kanssa. Kuva Launeen kirjastosta. plou Pertti Louhelainen

Teemu Leppänen

Lahden sivistyslautakunnalle esitetään tiistain kokouksessa päätettäväksi, että Nastolan kirjaston aukioloaika yhtenäistetään Lahden muiden lähikirjastojen kanssa.

Jatkossa Nastolan kirjasto avattaisiin kolmena päivänä tuntia myöhemmin eli maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 13. Tähän asti kirjasto on avattu kello 12.

Esityksen myötä Nastolan kirjaston aukioloaika olisi yhtenäinen Lahden muiden lähikirjastojen kanssa. Ahtialan, Kärpäsen, Launeen, Mukkulan ja Renkomäen lähikirjastoissa aukioloajat ovat seuraavat: ma, ti ja to klo 13-19 sekä ke ja pe klo 10-17.

Niistä käyttömääriltään suurimpia ovat Launeen, Nastolan ja Ahtialan kirjastot.

Esityksen mukaan aukioloaikojen yhdenmukaistaminen muiden kirjastojen kanssa on välttämätöntä henkilöstöresurssien vähenemisen vuoksi.

Nastolan kirjaston mediakasvatus- ja tapahtumapalvelut sekä lasten ja nuorten toiminta on osana Lahden kaupunginkirjaston palveluverkkoa nostettu Opetus- ja kulttuuriministeriön linjausten edellyttämälle valtakunnalliselle tasolle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.