Lahdessa on jatkossa LUT-yliopisto

LUT:n sekä Saimaan ja Lahden ammattikorkeakoulujen muodostumassa olevasta konsernikokonaisuudesta käytetään nimitystä LUT-korkeakoulut. Arkistokuva. Mirja Hussain

Mimmi Pitkänen

Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) nimeksi on tulossa Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT. Nimimuutos liittyy yliopiston toiminnan vahvistumiseen Lahdessa ja uuden korkeakoulukonsernin muodostumiseen.

Virallisen nimen muuttaminen vaatii ensin eduskuntakäsittelyn, sillä yliopistojen nimet on kirjattu yliopistolakiin. Arkikäytössä yliopiston nimen muoto on jatkossa LUT-yliopisto, englanniksi puolestaan LUT University.

- Olemme jatkossakin LUT ja ylpeitä siitä, että saamme Lahden vahvasti mukaan myös viralliseen nimeemme, LUT:n rehtori Juha-Matti Saksa iloitsee tiedotteessa.

Saksa kertoo Etelä-Saimaalle, että nimeen päädyttiin yksimielisesti. Yliopisto halusi säilyttää LUT-nimen mukana, koska nimeä on käytetty jo vuosia.

- Aika paljon rahaa laitettu brändiin vuosien ajan. Porukka kokee olevansa luttilaisia, niin opiskelijat kuin henkilökuntakin, Saksa sanoo Etelä-Saimaalle.

Yliopiston uusi nimi otetaan käyttöön vasta ensi syksynä, jotta se ei aiheuta sekaannusta yliopiston hakijoille kevään yhteishaussa.

LUT:n sekä Saimaan ja Lahden ammattikorkeakoulujen muodostumassa olevasta konsernikokonaisuudesta käytetään tästä lähtien nimitystä LUT-korkeakoulut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.