Jälkisammutus jatkui pitkään Orimattilassa, navetasta raivattiin kymmeniä kuutioita haketta

Nina Räty

Autokorjaamonakin käytetty vanha kaksikerroksinen navettarakennus syttyi tuleen Orimattilan Artjärvellä varhain maanantaina.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen yksiköt hälytettiin paikalle aamukahden jälkeen. Palomestari Harri Kittelän mukaan rakennus tuhoutui.

Palo saatiin hallintaan aamukuuteen mennessä. Paikalla on ollut yhteensä kymmenkunta sammutusyksikköä. Jälkisammutus jatkui kolmeen iltapäivällä.

Vanhan navetan yläkerrassa oli varastotilaa, jossa oli 50-60 kuutiota haketta. Sitä purettiin pois kaivinkoneen avulla ja kasteltiin. Yläkerrassa oli myös moottorikelkka, joka tuhoutui palossa.

Alakerran kivijalassa on omaan käyttöön autokorjaamo ja hakelämmityslaitos. Nekin kärsivät vahinkoja sekä tulesta että sammutusvedestä.

Asukkaat huomasivat yöllä, että maatilan pihapiirin navetta paloi. He ehtivät siirtää navetan lähellä olleet koneet kauemmas.

- Palolla ei ollut leviämisvaaraa muihin rakennuksiin. Syttymissyytä ei vielä tiedetä, kertoo palomestari Juha Lahtinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asettuuko Juha Rehula ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi? "Kiinnostusta on ollut, mutta ihan muut asiat ratkaisevat ehdokkuuden"
 2. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 3. Yle: Seitsemän pelaajaa ulkona Pelicansin harjoituksista lomautusten vuoksi
 4. Suuri helpotus: Pippon kartingradalla ajetaan jatkossakin, mutta Lahden kaupunki vaatii Lahden FK-kerholta isoja investointeja
 5. Radiomäellä järjestetään yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 6. Vesa Mäkäläinen näki mainoksen Orimattilan Hennasta moottoritietä ajellessaan, ja alueen katsastuksen jälkeen unelma omakotitalosta alkoi muuttua todeksi: "Viikonloppuna olisi tarkoitus jäädä yöksi ensimmäistä kertaa"
 7. Kahden auton peräänajo Nelostiellä Lahdessa – liikenne sujuu taas normaalisti
 8. THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa
 9. Lahdessa päästään jälleen maistelemaan käsityöläisoluita, Suuret Oluet – Pienet Panimot tuo viikonloppuna satamaan 13 panimoa
 10. Hilkka Kemppi pyrkii keskustan varapuheenjohtajaksi
 11. Hevonen putosi ojaan Jokimaalla – pelastusoperaatio kesti tunnin
 12. Riikka Suomisen mielestä parisuhteen ulkopuolinen seksi on demonisoitu: "Nykyään kyseenalaistetaan kaikki rokotteita myöten, mutta ei tätä parisuhdemantraa"
 13. Takavuosien ilmojen kaunotar juhlii 80-vuotiasta Vesivehmaan kenttää
 14. Beirutin räjähdyksessä yli sata kuollutta, tuhansia loukkaantuneita ja satoja tuhansia kodittomia – yksi suomalainen loukkaantui lievästi
 15. Lukijalta: Mehiläinen päättää ja kerää voiton yhteisyrityksessä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.