Lahden Suurhallista tuli Lahti Energia -areena, Lahti Basketball vahvasti mukana - lähteekö energiayhtiö myös Kisapuisto-hankkeeseen?

Lahti Basketball pelaa jatkossa kotiottelunsa Lahti Energia -areenaksi ristityssä Suurhallissa. Juha Tanhua

Juha Hölttä

Lahden Suurhallin nimi muuttuu Lahti Energia -areenaksi. Lahden kaupungin Spatium Toimitilat oy ja Lahti Energia oy ovat sopineet nimenmuutokseen liittyvästä yhteistyöstä yhdessä koripalloseura Lahti Basketballin kanssa.

Perjantaina julkistettu sopimus on kolmivuotinen ja se koskee koko Suurhallia.

Lahti Basketball on Suurhallin suurimpia käyttäjiä ja uusi nimi otetaan käyttöön, kun LaBa kohtaa sunnuntaina miesten koripallon 1. divisioonakauden kotiavauksessaan Korikouvot.

– Suurhallin nimen "myyntikuviosta" on puhuttu keväästä lähtien. Seura on ollut tässä puuhamiehenä ja edesauttamassa sopimuksen syntymistä, selvittää Lahti Energian toimitusjohtaja Eero Seesvaara.

– Lahti Energialla on jo ennestään yhteistyösopimus lähes kaikkien Lahti Energia -areenalla pelaavien ja harjoittelevien urheiluseurojen kanssa. Hallisopimus on luonteva jatke tälle pitkäjänteiselle työlle, korostaa Seesvaara.

"Tämä areena on ihan oma juttunsa"

Lahti Energia on ollut jo pitkään näkyvästi mukana lahtelaisessa urheiluelämässä. Kaupungin tytäryhtiö on ollut esillä myös epävirallisissa käytäväpuheissa, kun on mietitty rahoittajaa Kisapuiston jalkapallostadionille.

Sulkeeko Lahti Energia -areenan syntyminen pois sen vaihtoehdon, että yhtiö lähtisi mukaan myös Kisapuisto-hankkeeseen?

– Jaa, jaa. Minä en ole ollut mukana semmoisissa keskusteluissa, enkä siksi pysty kommentoimaan. Tämä areena on ihan oma juttunsa, kuittaa Seesvaara.

Energiahallin nimi säilyy

Lahti Energialla on ennestäänkin yhtiön mukaan nimetty Energiahalli Ilmarisentiellä.

– No siitä on keskusteltu, etteivät hallit vaan mene sekaisin. Energiahalli jatkaa ainakin toistaiseksi omalla nimellään, koska areena on niin eri paikassa ja samalla alueella, jossa on ennestään Isku Areenakin, sanoo Seesvaara.

Lahden kaupungin omistaman Spatium Toimitilat oy:n toimitusjohtajan Jouni Kanervon mielestä on hienoa, että yhteistyö perinteikkään lahtelaisen toimijan kanssa vahvistuu ja näkyy nyt myös ulospäin.

– Joitakin vuosia sitten tehdyn uudistuksen ja uusien toimijoiden myötä Suurhalli saa uuden identiteetin. Nimenä Lahti Energia -areena sopii tähän päivään, kommentoi Kanervo tiedotteessa.

Lahti Basketballin toiminnanjohtajan Roope Suonion mukaan yhteistyöprosessissa on ollut kiva olla mukana ja syntynyt sopimus vahvistaa entisestään seuran ja Lahti Energian yhteistyötä.

– On hyvä asia, että Suurhalli sai viimein nimisponsorin. Ja ennenkaikkea se, että kyse on tunnetusta paikallisesta yrityksestä.

Yhteistyön kunniaksi Lahti Energia tarjoaa tyhannelle katsojalle kakkukahvit ennen sunnuntain Korikouvoja vastaan pelattavaa kotiavausta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Seurahuone laajenee Sokoksen kolmanteen kerrokseen
 2. Hämeen poliisipäällikkö näki helsinkiläistä alamaailmaa vuosikaudet - silti Lahdessa odotti jotain sellaista, joka sai hänet huolestumaan
 3. Lahden Malskilla toimettomana tarkkaileva rakennusmies ihmetyttää ja huvittaa: "Kyllä se yöksi pääsee sisätiloihin", kertoo omistaja
 4. Näpistelijä jäi kiinni kaupassa, varas Fazerin tehtaalla
 5. Asemies piinasi poliisia ja omakotialueen asukkaita koko päivän Lahden Patomäessä
 6. Entinen Vuohelan Herkku hakeutui yrityssaneeraukseen – taustalla Lahteen rakennetusta leipomosta periytyvät velat
 7. Vironviina-nettisivuston pitäjän kaikki syytteet nurin, oikeuden mukaan alkoholin nettimyynti ei ollut laitonta
 8. Jenkkifutiksen Vaahteramalja pelataan ensi syksynä Lahdessa
 9. Jukka Oksaharjun kolumni: Maakunnissa asuminen auttaa säästämään ja sijoittamaan
 10. "Kolmas vuosi oli kulttuurishokki", sanoo lahtelaistunut pietarilainen – tiukat kielitaitovaatimukset vaikeuttavat työllistymistä
 11. Saksan ampumista epäillään terroriteoksi – teossa viitteitä muukalaisuusvastaisuudesta
 12. Pääkirjoitus: Haaviston piina vain pahenee
 13. Chiméne Bavardin Esalainen: Yksinäisyyttä, sekavia suhteita ja lukuisia hittejä – kolmen englantilaisen rokkikukon vaiheissa on ollut paljon yhteistä
 14. Sibeliustalon uudet tuolit saatetaan tehdä Unkarissa, Virossa tai Suomessa: "Alihankinnassa ei ole mitään väärää", sanoo Lahden kaupungin rakennuttajapäällikkö
 15. Suosioon nousseet alkuviinit ovat vastareaktio voimakkaan teollisesti valmistetuille viineille – "Alkuviinejä yhdistää tietynlainen sielukkuus"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.