"Toivon tulevaisuudenuskoa yhteiseen työhömme lahtelaisten hyväksi" - näin Myllyvirta ilmoitti erostaan

Jyrki Myllyvirralle ojennettiin kukkakimppu maaliskuussa 2007 tämän tultua valituksi Lahden kaupunginjohtajaksi. Katja Luoma

Vili Uuskallio

Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta ilmoitti erostaan Lahden valtuuston seminaarissa perjantaina 20.10.2017 näillä sanoin:

Arvoisat valtuutetut, vielä yksi asia. Olen toiminut Lahdessa kaupunginjohtajana nyt kymmenen vuotta. Viime kesänä hyvin henkilökohtaisista syistä vähitellen päädyin siihen, että jään eläkkeelle ennen ensi kesää. Nautin edelleen työstäni, mutta vähitellen joutuu pohtimaan omaa jaksamistaan. 65-vuotiaana on luontevaa arvioida omia tavoitteita lähivuosille. On aika saada enemmän omaa aikaa, aikaa harrastuksiin ja yhdessäoloon läheisten kanssa. Tämä ei ole jäähyväispuhe. Minulla on vielä paljon intoa jäljellä, ja kiitos kuuden kuukauden irtisanomisajan myös aikaa tehdä työtä.

Kerron aikataulun tässä, koska halusin ensin saada budjettiesityksen valmiiksi ilman, että siihen liitetään spekulaatioita eläköitymisestäni. Tätähän ei ole ihan vielä muodollisesti hyväksytty. Halusin kertoa asian valtuustoseminaarissa, koska halusin, että kaikki valtuutetut kuulevat asian samanaikaisesti. Tarkoitukseni on pyytää eroa tämän kuun aikana. Virkasuhteeni päättyy ensi vappuna. Käytännön aikatauluista sovin keväällä kaupunginhallituksen puheenjohtajiston kanssa. Minkä verran sitten tulen pitämään lomaa ennen vappua. Tahtotila on, että voin tehdä tätä työtä täysillä viranhoidon loppuun asti. Ajankohtaisin asia on tietysti talousarvion ja -suunnitelman toimeenpano. Olen myös mukana kaupungin strategian uudistamisessa.

Kuten sanottua, yhteistyömme ei pääty tähän. Jäähyväispuheiden aika on vasta keväällä. Ennen sitä ehdimme saada paljon hyviä asioita liikkeelle ja eteenpäin. Talousarvio vaatii ehkä vielä viime silauksen. Strategian päivittäminen on keväällä. Lisäksi on tarjolla lukuisia muita linjattavia asioita. Tällä kertaa arvoisa valtuuston puheenjohtaja, hyvät valtuutetut ja virkamiehet, kiitokset hyvästä seminaarista. Toivon määrätietoisuutta ja tulevaisuudenuskoa yhteiseen työhömme lahtelaisten hyväksi. Tämän tulevaisuuteen suuntautuneen seminaarin henki antaa työlle hyvän pohjan. Kiitoksia.

Valtuustoseminaariin kokoontunut väki antoi Myllyvirralle aplodit.

- Että sellaista sitten, valtuuston puheenjohtaja Milla Bruneau (kok.) kommentoi Myllyvirran ilmoitusta.

- Yritä tässä nyt sitten summata tätä tilannetta. Kiitos Jyrkille. Luonnollisesti olen ollut tietoinen asiasta jonkin aikaa. Tiedän, että on ollut tärkeää kaupunginjohtajalle, että asiasta päästään pian kertomaan koko valtuustolle, koska tämä on valtuuston asia. Niin kuin sanottu, nyt ei ole jäähyväispuheiden aika eikä myöskään kiitospuheiden aika. Ne tulevat myöhemmin, mutta kymmenen vuotta kaupunginjohtaja on tämän kaupungin eteen töitä tehnyt ja nauttinut sinä aikana syvää luottamusta luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden sekä kaikkien sidosryhmien parissa. Luotan, että tämä jatkuu seuraavat kuusi kuukautta. Sitä odotan kaikilta viranhaltijoilta ja erityisesti luottamushenkilöiltä ja kaikilta muiltakin. Työ jatkuu täysin purjein, ja tätä haluaisin painottaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.