Lahti suitsii nopeasti kasvanutta työttömyyttä ja etsii nyt näkymättömiä miehiä

ESS

Lahti lisää työllisyyden tukitoimia suitsiakseen nopeasti noussutta työttömyyttä. Elinvoima- ja työllisyysjaosto päätti myöntää maanantaina rahoitusta muun muassa Näkymätön mies -hankkeelle.

Näkymätön mies -hanke etsii työelämästä kadonneita 30–64-vuotiaita miehiä ja pyrkii saamaan heitä takaisin työelämään. Hankkeeseen osallistuvien on oltava lahtelaisia.

Lahden kaupungin osuus kokonaisuudesta on 23 000 euroa tälle ja ensi vuodelle sekä noin 9 600 euroa vuonna 2023. Rahoitus edellyttää, että ely-keskus myöntää hankkeelle ESR-rahoituksen.

Jaosto päätti myöntää avustuksen myös LAB-ammattikorkeakoulun ja koulutuskeskus Salpauksen ohjelmille, joilla pyritään parantamaan alueellista työnsaantia.

Lahden kaupungin avustus oppilaitoksille on noin 215 000 euroa vuodessa kolmen vuoden ajan.

Suomen suurimpien kaupunkien työttömyysaste oli huhtikuun lopussa korkein Lahdessa eli 21,9 prosenttia. Alle 25-vuotiaiden työttömyysaste oli Lahdessa huhtikuun lopussa 27,5 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden demariryhmä vaatii kokoomuskaksikolle potkuja kaikista luottamustoimista – "En ole kuullut mitään näin naurettavaa", kommentoi Francis McCarron
 2. Suora lähetys: Lahden Reipas matkasi Kultsu FC:n vieraaksi - ottelu käynnissä, katso tästä
 3. Osuuskauppa Hämeenmaan toimialajohtaja maskisuosituksesta: "Toivomme, että yhdessä noudatamme viranomaisohjeistuksia"
 4. THL antoi maskisuosituksen, Lahden busseihin ei tule maskipakkoa: "On jokaisen omassa harkinnassa, käyttääkö maskia"
 5. Mies riehui ja haastoi riitaa Lahden torilla
 6. Koronatartunnat selvässä nousussa elokuun alussa – "Trendi on huomattavan huolestuttava"
 7. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 8. Marin: Hallitus puoltaa THL:n suositusta kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista
 9. Illallinen taivaan alla järjestetään ensimmäistä kertaa Asikkalan Vääksyssä
 10. Taksiliitto toivoo maskisuosituksen laajentamista takseihin – "Oman matkan jälkeen taksiin saattaa tulla riskiryhmään kuuluva"
 11. Sofia Belorf kirjoitti epäillyn pahoinpitelyn jälkeen Ranta-aholle, että pelkää tätä – "Liioittelee asiaa", Ranta-aho sanoi kuulustelijalle
 12. Vesijärvellä Lahdessa ja Orimattilan Mallusjärvellä on havaittu sinilevää
 13. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 14. Kokoomus asetti 24 kuntavaaliehdokasta Lahdessa
 15. Keskusta nimesi kuntavaaliehdokkaita Lahdessa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.