15.6. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Uusia tartuntoja ei ole tullut ilmi viikkoon, ESS.fi lopettaa päivittäisraporttinsa alueen virustilanteesta

Koronavirustartuntoja voidaan ehkäistä hyvällä käsihygienialla, joten käsienpesusta ei pidä lipsua. Päivi Halonen

Janne Nieminen, Krista Koivisto

Päijät-Hämeessä ei ole tullut uusia koronavirustartuntoja ilmi viikkoon, kertoo Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä.

Varmistettuja koronavirustartuntoja on todettu alueella yhteensä 114. Näytteitä on otettu 5 346. Sairaalahoidossa ei tällä hetkellä ole yhtään koronaviruspotilasta.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on tähän mennessä kuollut Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella yhteensä 4 ihmistä.

Taudista parantuneita, joiden tartunta on varmistettu laboratorionäytteellä, on 100.

THL:n karttapalvelun mukaan varmistetuista koronatartunnoista 72 on Lahdessa, 11 Hollolassa ja yhdeksän Orimattilassa. Mäntsälässä varmistettuja tartuntoja on 25 ja Heinolassa 5. THL ei tilastoi kuntia, joissa tartuntoja on alle viisi. Karttasovelluksen tiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Päivittäisraportointi alueen koronavirustilanteesta päättyy ESS.fissä

ESS.fi on raportoinut maaliskuusta alkaen Päijät-Hämeen alueen koronavirustilanteesta päivittäin. Raportointi on perustunut Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän kulloinkin kertomaan tilanteeseen.

Hyvinvointiyhtymä kertoi maanantaina lopettavansa päivittäisen raportoinnin, koska alueen koronavirustilanne on rauhallinen ja myös pysynyt sellaisena jo jonkin aikaa.

Myös ESS.fi lopettaa alueen tilanteesta kertovan päivittäisen koronavirusraporttinsa. Tämä on tällä erää viimeinen päivittäisraportti. ESS.fi seuraa silti Päijät-Hämeen koronavirustilannetta edelleen tarkkaan, ja kertoo, mikäli siinä tapahtuu oleellisia muutoksia nykytilanteeseen. Lisäksi luonnollisesti kerromme edelleen koronaviruksesta ja sen vaikutuksista ihmisiin ja yhteiskuntaan. Koronavirusaiheiset juttumme löydät täältä.

Etelä-Suomen Sanomien verkkotuottaja Krista Koivisto kertoo, että kevään ajan tehdylle päivittäiselle Päijät-Hämeen alueen koronavirusraportille oli selkeä tilaus.

- Raportilla halusimme kertoa ajantasaisesti ja selkeästi paikallisesta tilanteesta ja sen kehittymisestä lukijoillemme. Päivittäisraportit olivatkin koko kevään hyvin luettua sisältöä verkkopalvelu ESS.fissä, etenkin maalis-huhtikuussa, kun tartuntoja ilmeni lähes päivittäin ja virustilanne oli muutenkin aktiivisempi kuin nyt.

Koivisto nojaa arvioissaan paitsi analytiikkaan myös raporttien saamiin tunnereaktioihin, joita lukijat antoivat raporteille ESS.fissä juttujen lopussa näkyvällä tunnereaktiotyökalulla.

-Kun kerroimme raporteissa, että tilanne on rauhallinen, se tuntui rauhoittavan myös lukijoitamme. Kun taas esimerkiksi uutisoimme koronaviruskuolemista, uutisiin klikattiin suru- ja pelko-reaktioita.

Toimitus jakoi päivittäisraportit myös ESS.fi - Etlari verkossa Facebook-sivulle. Sielläkin reaktiot olivat surunaamoja tai peukkuja sen mukaan, millainen päivän koronavirustilanne kulloinkin oli.

- Virus ei ole kokonaan poissa, ja tilannetta seurataan, mutta nyt kun paikallinenkin koronavirustilanne on ollut jo jonkin aikaa rauhallinen, päivittäiselle tilanneraportille ei ainakaan toistaiseksi ole tarvetta, Koivisto sanoo.

12.6. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä Tilanne jatkuu rauhallisena, ei uusia tartuntoja

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kun käsityöviha vaihtui rakkauteen – lahtelainen Siiri Tikkanen kilpailee cosplayssa ja valmistaa kaikki asunsa itse
 2. Vedenalaiskuvaaja Pekka Tuuri hurmaantui kalojen kauneudesta ja käytti seitsemän vuotta Suomen kalojen kuvaamiseen – lopputuloksena ainutlaatuinen kuvateos, katso komeat otokset
 3. Hartwallin panimon kuparikeikasta ehdollista mieskaksikolle – kävivät varkaissa myös Kivimaan koulun työmaalla
 4. Koronan aiheuttamat hoitojonot ovat pisimmät Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä – "Jonojen purkamisessa menee käsitykseni mukaan aikaa ensi kevääseen"
 5. KymiRing on edelleen pahasti kesken, mutta ratayhtiön toimitusjohtaja Markku Pietilä uskoo tapahtuma-alueen kilpailukyvyn merkittävään kasvuun
 6. Koronatartunnan saaneista Päijät-Hämeen kausityöntekijöistä yksi on tehohoidossa – Ruokavirasto vakuuttaa: korona ei leviä mansikan kautta
 7. Rahoituslupien saaminen oli kiven takana, mutta evakkopatsaan pystytys Lahden Hennalaan jatkuu vuoden 2021 aikataulussa – "Viittä vaille valmista"
 8. Juice Leskisen sitaateista koottiin kirja, eikä materiaalia puuttunut – "Aloimme vähän kilpaakin muistella Juicen parhaimpia letkautuksia"
 9. Ensin lama vei työpaikan, sitten syntyi lapsi, jolle luvattiin vain kahdeksan kuukautta elinaikaa – "Ilman sisua en olisi selvinnyt", Kaisa, 65, sanoo
 10. Henkilöauto törmäsi kovalla vauhdilla puuhun Lahdessa
 11. Hollolan kunta antoi rukkaset vielä yhden kerran – Miekkiöön ei rakenneta tuulivoimalaa
 12. Kun neljä lasta ja aikuinen mies joutuivat veden varaan Heinolan Jyrängönvirrassa, oli Yrjö Ristola jo irrottamassa omaa venettään laiturista: "Ilman pelastusliivejä sieltä olisi haettu ruumiita"
 13. Juha Honkosen uutisanalyysi: Haavistolla on Marinin luottamus – vielä
 14. Lukijalta: Hoitotyö ja sote-uudistus tarvitsevat johtajansa
 15. Yhä useampi lapsi pääsee harrastamaan ilmaiseksi – kymmenen miljoonan euron avustuspotti kuntien haettavaksi syksyllä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.