Korona ei aiheuttanut riitoja vuokrista, iso osa pidättäytyy vuokrankorotuksista lähikuukausina

Moni vuokralainen on jännittänyt vuokrien korotuksia. Koronan takia iso vuokranantajista aikoo pidättäytyä korotuksista lähiaikoina. Moises Garibay

Chiméne Bavard

Suomen Vuokranantajien juridinen neuvontapalvelu vastasi kevään aikana ennätykselliseen moneen kysymykseen liittyen koronatilanteen aiheuttamiin ongelmiin. Eniten kysymyksiä tuli vuokranmaksuvelvollisuudesta sekä vuokrasopimusten päättämiseen tai peruuttamiseen liittyen.

Vuokralaiset ja vuokranantajat ovat sopineet poikkeusjärjestelyistä liiton mukaan kiitettävästi, eikä isoja riitoja ole syntynyt. Toukokuun alussa tehdyssä kyselyssä 91 prosenttia yksityisistä vuokranantajista ilmoitti pidättäytyvänsä vuokrankorotuksista lähikuukausien aikana.

Noin viidesosa vastaajista kertoi olleensa yhteydessä vuokralaistensa kanssa poikkeusolojen vuoksi.

– Voidaan sanoa, että valtaosa vuokrasuhteista on jatkunut entiseen malliin myös poikkeusolojen aikana. Kyselymme tulokset osoittavat yksityisten vuokranantajien olevan hyvin joustavia toimijoita, jotka pystyvät nopeasti reagoimaan vuokralaisen tilanteeseen, yhdistyksen päälakimies Tarik Ahsanullah tiivistää tiedotteessa.

Poikkeusolot kirvoittivat yhä useamman, ja entistä nuoremman, kokeilemaan kannuksiaan karavaanarina - parasta on valinnanvapaus: "Saa tulla ja mennä ihan miten huvittaa"

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut