Miksi trampoliinilla kannattaa pomppia vain yksin? Voimisteluliitto muistuttaa myös turvaverkoista ja juomatauoista

Trampoliinilla on turvallisinta pomppia yksi kerrallaan. Hanna Marjanen

Chiméne Bavard

Suomen Voimisteluliitto muistuttaa pihatrampoliinilla hyppimiseen liittyvistä vaaroista. Hyvästä seurasta huolimatta trampoliinilla saa hyppiä vain yksi kerrallaan ja keskellä trampoliinia. Hyppyvuoroa odotetaan kiltisti trampoliinin ulkopuolella.

Suojaverkolla varustetulla trampoliinilla hypitään avojaloin tai sukilla, taskut tyhjinä. Mikäli suojaverkkoa ei ole, aseta trampoliini nurmikolle ja jätä sen ympärille reippaasti tilaa.

– Suurin osa vammoista sattuu, kun trampoliinilla hyppii useita ihmisiä. Useamman ihmisen hyppiessä yhtä aikaa kevyemmällä on moninkertainen vammautumisriski, liitosta kerrotaan.

Hyppyjen eritahtisuus johtaa helposti tilanteeseen, jossa kevyempi hyppijä putoaa ylöspäin pingottuvaa trampoliinia vasten, jolloin liike-energia siirtyy kevyempään hyppijään aiheuttaen mahdollisen loukkaantumisen.

Trampoliinilla pomppiessa on tärkeää pitää juomataukoja ja suojautua auringolta. Vaikeampia temppuja suositellaan harjoittelemaan ohjatusti trampoliinivoimistelua tarjoavassa seurassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liian tiivis istuminen on puhuttanut FC Lahden kotipeleissä – "On vaikeaa lähteä ihmisiä siirtelemään", sanoo toimitusjohtaja
 2. FC Lahti otti ensimmäisen kotivoiton sunnuntain Ilves-ottelusta
 3. Rulla-ampumahiihdon SM-kultaa napanneella Mari Ederillä riittää yhä työsarkaa ampumapaikalla – "Ainoa mysteeri on enää se, miten saan virheet mahdollisimman nopeasti korjattua" 
 4. Villähteellä kahden auton kylkikolari
 5. Perhoset ovat melkoisia linssiluteita – katso lukijoiden kuvat auringossa paistattelevista päiväperhosista
 6. Lastenlauluja lauletaan suositussa yhteislaulutilaisuudessa Lahdessa torstaina
 7. HU-46 uudisti rullahiihtoradan – Hälvälän olosuhteet keräsivät kiitosta SM-kisojen ampumahiihtäjiltä
 8. Reipas taipui MiPKille maalein 4 –1 - katso ottelu jälkilähetyksenä tästä
 9. Lahden Ahkeralle kiekkomitaleja 14- ja 15-vuotiaiden SM-kisoista
 10. Lahden Ratsastajien Iina Kauhanen voittoon Ypäjällä
 11. Helvetinjärven kansallispuisto hurmaa jylhillä kalliomaisemillaan – "Toivon, että suomalaiset ovat ymmärtäneet, että meillä on todella hienot maisemat eikä meidän tarvitse aina lähteä Kanarialle"
 12. "Jos olisi odotettu valmista, ei täällä olisi mitään" – Virolainen Maigi Korhonen muutti maalle Suomeen ja löysi kyläyhteisön, jolle teki talkootöitä öisinkin
 13. Nuoret miehet ajoivat kilpaa Lahdessa, toisella yli satasen nopeus taajama-alueella
 14. Seppälä ja Eder voittivat rulla-ampumahiihdon yhteislähtömestaruudet – ohilaukauksia kertyi Hollolan helteessä kosolti
 15. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.