Miksi trampoliinilla kannattaa pomppia vain yksin? Voimisteluliitto muistuttaa myös turvaverkoista ja juomatauoista

Suomen Voimisteluliitto muistuttaa pihatrampoliinilla hyppimiseen liittyvistä vaaroista. Hyvästä seurasta huolimatta trampoliinilla saa hyppiä vain yksi kerrallaan ja keskellä trampoliinia. Hyppyvuoroa odotetaan kiltisti trampoliinin ulkopuolella.

Suojaverkolla varustetulla trampoliinilla hypitään avojaloin tai sukilla, taskut tyhjinä. Mikäli suojaverkkoa ei ole, aseta trampoliini nurmikolle ja jätä sen ympärille reippaasti tilaa.

– Suurin osa vammoista sattuu, kun trampoliinilla hyppii useita ihmisiä. Useamman ihmisen hyppiessä yhtä aikaa kevyemmällä on moninkertainen vammautumisriski, liitosta kerrotaan.

Hyppyjen eritahtisuus johtaa helposti tilanteeseen, jossa kevyempi hyppijä putoaa ylöspäin pingottuvaa trampoliinia vasten, jolloin liike-energia siirtyy kevyempään hyppijään aiheuttaen mahdollisen loukkaantumisen.

Trampoliinilla pomppiessa on tärkeää pitää juomataukoja ja suojautua auringolta. Vaikeampia temppuja suositellaan harjoittelemaan ohjatusti trampoliinivoimistelua tarjoavassa seurassa.

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut