Senioreita kiitetään Lahdessa päivätansseilla - vapaaehtoisia kutsutaan apuun järjestelyissä

Senioreille suunnattu ilmainen tanssitapahtuma saapuu Lahteen perjantaina 15. joulukuuta. Päivätanssit ovat osa Siskot ja Simot -yhteisön organisoimaa Koko Suomi kiittää -tempausta.

Suomen itsenäisyyden juhlavuonna kiitetään vanhempia sukupolvia heidän panoksestaan hyvinvointiyhteiskuntamme rakentamisessa.

Tempaukseen on tähän mennessä ilmoitettu 160 kiitostapahtumaa eri puolilla Suomea.

Lahden tapahtuma on kaupunginteatterin aulassa 15.12. kello 13-16. Senioreita tanssittavat Meiju Suvas sekä lahtelaisten Hannu Lehtosen ja JarnoKuusiston duo. Lisäksi DJ Tapani Ripatti tarjoilee levylautaselta 1960-, 1970- ja 1980-lukujen diskomusiikin parhaita paloja.

Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen toteaa tanssitapahtumien olevan hyvä tapa ehkäistä yksinäisyyttä. Hän korostaa, että yhteiskunnassa tarvitaan uusia ja erilaisia tapoja kohdata iäkkäitä kansalaisia ja osallistua vapaaehtoistoimintaan.

Hän muistuttaa, että seniorit eivät ole nykyään yhtenäinen massa, joka veisaa virsiä tai laulaa .

Siskot ja Simot on luovan välittämisen yhteisö, joka järjestää matalan kynnyksen vapaaehtoistoimintaa etenkin senioreiden parissa. Järvenpäästä alkunsa saanut toiminta leviää kovaa vauhtia ympäri Suomen. Yhteisön tavoitteena on käynnistää toimintaryhmä myös Lahdessa ja tuoda keikkavapaaehtoisuus osaksi lahtelaista kaupunkikulttuuria.

Lahden päivätanssit järjestetään yhteistyössä Päijät-Hämeen vapaaehtoistoiminnan verkoston ja Kumppanuusverkoston kanssa.

Järjestäjät kutsuvat lahtelaisia mukaan vapaaehtoisiksi avustamaan tapahtuman järjestelyissä, tilan koristelussa, vieraiden vastaanottamisessa ja narikan hoidossa.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot vapaaehtoistehtävistä: lahti@siskotjasimot.fi.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Mainos: Hämeenmaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut