Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Monessa kodissa tunkkaista tai vetoisuutta, joka kolmas haluaisi parantaa ilmanvaihtoa

Suomalaiset ovat innostuneet tänä keväänä remontoimaan. Ilmanvaihtotuotteita valmistavan Vilpe oy:n mukaan yksi suosittu kohde on ilmanvaihto. Yrityksen syksyllä tekemässä kuluttajakyselyssä joka kolmas vastaaja kertoi, että heidän kotinsa ilmanvaihtoa pitäisi parantaa.

Yleisimpinä ongelmina mainittiin tunkkaisuus, vedon tunne, viemärin haju ja rakenteiden raoista vuotava ilma. Tavallisimmin syynä ongelmiin ovat joko puuttuvat tai rikkinäiset korvausilmaventtiilit tai poistoilmaa säätelevän huippuimurin viat.

– Kunnolla toimivan ilmanvaihdon merkitys on auennut monelle, kun kotona on vietetty tänä keväänä paljon aikaa. Vaikuttaa siltä, että kun matkustamaan ei pääse, moni käyttää lomareissuista säästyvät rahat kodin kunnostukseen. Kentältä olemme kuulleet, että LVI-urakoitsijoilla riittää hommia, Vilpen tutkimus- ja kehitysjohtaja Lahti mainitsee tiedotteessa.

Toimiva ilmanvaihto auttaa pitämään rakennuksen kunnossa ja säilyttämään arvonsa. Jos ilmanvaihto on riittämätön, liiallinen sisäilman kosteus voi kertyä kodin pinnoille ja aiheuttaa aikaa myöten home- ja muita vaurioita.