Avoimelle puutarhavierailuille voi osallistua myös kotisohvalta – 44 päijäthämäläistä puutarhaa avaa myös oikeasti porttinsa teemapäivänä

Avoimet puutarhat -tapahtumaan on ilmoittautunut Päijät-Hämeessä yli 40 pihaa. Viime kesänä vieraita kävi muun muassa Marjan puutarhalla Launeella. Mirja Hussain

Chiméne Bavard

Suosittu Avoimet Puutarhat -tapahtuma järjestetään tänä kesänä perinteisten vierailujen lisäksi myös virtuaalisesti. Jokainen harrastaja pystyy ikuistamaan kesäkuisen pihansa tallenteena, joka siirretään heinäkuussa yhteiselle alustalle.

– Ennen kuvausta on hyvä tehdä suunnitelma, johon sisältyy puutarhan yleisesittely ja kohokohtien huomioiminen. Tämän vuoden teemana on Yhdessä oppien puutarhassa, tapahtuman nettisivuilla kerrotaan.

Alle seitsemän minuuttia pitkillä videoilla toivotaan äänessä olevan puutarhan omistajan, joka kertoo puutarhansa ilon aiheet ja mahdolliset haasteet ja projektit. Tapahtumaan mukaan haluavien videoiden on oltava perillä 21.6. mennessä.

Ilmoittautumisaika puutarhan porttien avaamiseen paikan päällä heinäkuun 5. päivä on jo päättynyt. Nettisivujen mukaan tapahtumaan on osallistumassa noin kolmesataa puutarhaa, joista 44 on Päijät-Hämeessä. Yksityisten pihojen lisäksi mukana ovat muun muassa Heinolan Siirtolapuutarha ry, Urajärven kulttuuripuisto Asikkalassa ja Huovilan puisto Kärkölässä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut