Lahdessa uimarantojen vedenlaatu on hyvä – kahdella rannalla havaittu myrkyllistä vesikasvia

Lahden kaupungin uimarantojen vedenlaatu oli hyvä ensimmäisessä mittauksessa. Vesinäytteet haettiin tiistaina yleisiltä uimarannoilta eli niin sanotuilta EU-uimarannoilta. Uimavesien lämpötilat olivat 15–17 astetta.

Sinilevää on havaittu vähäisiä määriä Möysän, Merrasjärven, Herrasmannin, Mukkulan ja Ankkurin uimarannoilla. Vähäinen määrä sinilevää uimavedessä näkyy pieninä vihreinä partikkeleina. Vähäinen määrä sinilevää ei yleensä aiheuta oireita uimareilla. Suihkussa käyminen uimisen jälkeen on kuitenkin suositeltavaa.

Tänä kesänä Möysän ja Herrasmannin uimarantojen uimavesissä on havaittu myrkyllistä vesikasvia, järvisätkintä. Se niitetään pois. Kosketus kasviin ei aiheuta oireita, mutta jos kasvia syö, voi siitä saada oireita.

Lahden ympäristöterveys tarkkailee sinilevän määrää läpi kesän. Lisää tietoa kaupungin ylläpitämistä uimarannoista löydät kaupungin verkkosivuilta.

Valkoposkihanhia saa hätistää Ankkurin ja Mukkulan uimarannoilta, muttei vielä nurmikoilta, linjasi ely-keskus

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut