Hyvä uutinen koteihin: Lahti on jatkamassa alle kouluikäisten maksutonta kerhotoimintaa

Lahdessa halutaan jatkaa 2–5-vuotiaiden lasten maksutonta kerhotoimintaa.

Alle kouluikäisten kerhotoimintaa järjestetään aamu- ja iltapäivisin Launeen perhepuiston sekä Loviisanpässin, Hirsimetsän, Tanssimäen ja Jalkarannan kerhoissa. Toiminta on ollut vaihtoehto kunnalliselle varhaiskasvatukselle.

Kerhotoiminta on ollut maksutonta viime vuodesta saakka, ja siihen on osallistunut kaupungin mukaan lähes sata lasta. Asiakaskyselyyn vastanneista huoltajista 70 prosenttia kertoi maksuttomuuden vaikuttaneen päätökseen hakea kerhopaikkaa.

– Vastausten perusteella kerhotoimintaan osallistumisen on koettu tukeneen perheiden jaksamista ja arjen sujumista, mihin maksuttomuuskokeilulla on nimenomaan pyritty, kertoo päivähoitojohtaja Mika Harju Lahden varhaiskasvatuspalveluista.

Ennen kokeilua kerhomaksu oli 30 euroa kuukaudessa. Maksuttomuuden arvioidaan vähentävän tuloja noin 20 000 euroa.

Esityksen mukaan maksuttomuuskokeilua jatketaan toimintavuonna 2020–2021. Lahden sivistyslautakunta päättää asiasta tiistaina 16. kesäkuuta.

Mika Harjun mukaan Lahti osallistuu toista kautta myös viisivuotiaiden maksuttoman varhaiskasvatuksen kokeiluun vuosina 2020–2021. Kummallakin kokeilulla pyritään lisäämään lasten osallistumista varhaiskasvatukseen.

Lahdessa viisivuotiaiden päivähoitomaksut ovat poistumassa - Lahti on pääsemässä mukaan valtion tukemaan varhaiskasvatuskokeiluun

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut