Orimattilan entisen Union-aseman maaperää puhdistetaan – alueelle rakennetaan ruokakauppa

Ida Niva

Orimattilassa Lahdentien ja Heinämaantien risteyksessä ennen sijainneen linja-autoaseman ja Union-huoltoaseman alueen maaperä puhdistetaan. Hämeen ely-keskuksen tiedotteen mukaan alueelle rakennetaan päivittäistavarakauppa.

Polttoaineen jakelu on päättynyt vuonna 1990, mutta alueella on vielä vähän bensiinillä pilaantunutta maata entisellä mittarikentän alueella.

Puhdistamisesta vastaa Orimattilan kaupunki, joka omistaa kiinteistön. Pilaantunutta maata on noin 350 kuutiometriä. Maaperä puhdistetaan tänä kesänä.

Bensiinillä pilaantunut maa-aines poistetaan, ettei siitä aiheudu haittaa alueen maankäytölle ja pohjavedelle. Asema sijaitsee pohjavesialueella.

Hämeen ely-keskus edellyttää päätöksessään, että pilaantuneet maat kaivetaan pois ja toimitetaan kaatopaikalle tai pilaantuneiden maiden käsittelylaitokseen. Ympäristöteknisen asiantuntijan tulee valvoa maan puhdistustyön laatua.

Pilaantuneet maat on kaivettava, lastattava ja kuljetettava pois niin, ettei työstä aiheudu haittaa ympäristölle. Puhdistuksen lopuksi maaperän puhtaus varmistetaan maaperästä otettavilla näytteillä ja puhdistuksesta laaditaan raportti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.