Päijät-Hämeen paikallismuseot avaavat ovensa kesävieraille – osa museoista on auki vain tilauksesta

Urajärven kartanomuseon opaskierroksilla liikutaan tänä kesänä aiempaa pienemmissä ryhmissä. Armi Salonen

Ida Niva

Valtaosa Päijät-Hämeen paikallismuseoista avautuu kesäkaudelle. Osa museoista on jo avannut ovensa ja loput aukeavat kesä–heinäkuussa. Tiedotteen mukaan museoiden päivitetyt aukioloajat löytyvät nyt Lahden museoiden verkkosivuilta.

Päijät-Hämeen paikallismuseoissa panostetaan tänä kesänä turvalliseen museovierailuun ja huomioidaan viranomaisten ohjeet koronaepidemian torjunnassa. Museoista löytyvät käsidesit ja turvaväleistä huolehditaan kävijämääriä rajaamalla, esimerkiksi Urajärven kartanomuseon opaskierroksilla liikutaan aiempaa pienemmissä ryhmissä.

Päijät-Hämeessä toimii kolmisenkymmentä paikallismuseota, joista monet ovat avoinna vain kesäisin. Suurin osa museoista toimii vapaaehtoisvoimin, ja esittelystä sekä kokoelmien hoidosta huolehtivat lukuisat talkoolaiset ja kotiseutuaktiivit.

Korona-aika ja rajoitukset, kuten riskiryhmien eristäminen, ovat tuoneet haasteita monen paikallismuseon kesään. Osa museoista avaa ovensa tavanomaista lyhemmäksi ajaksi ja muutama, kuten Asikkalan ja Sysmän kotiseutumuseot, ovat avoinna vain tilauksesta.

Ajankohtaisia näyttely- ja museovinkkejä voi etsiä Lahden museoiden verkkosivujen lisäksi myös Näyttelyitä ja museoita Päijät-Hämeessä Facebook-ryhmästä.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut