Lahden Kino Iiris sai elokuvasäätiöltä lisätukea

Millamari Uotila

Millamari Uotila

Päijät-Hämeen elokuvakeskus on saanut Suomen elokuvasäätiöltä lisätoimintatuen Kino Iiriksen pyörittämiseen. Tuen suuruus on 4 000 euroa.

Elokuvasäätiö jakoi elokuvateattereille ja -festivaaleille yhteensä miljoona euroa koronatukea. Tukea haettiin yli 2,8 miljoonan euron edestä.

Koronapandemian takia asetetut kokoontumisrajoitukset keskeyttivät maaliskuussa elokuvateatteritoiminnan.

Lahden Kino Iiris avautui jälleen kesäkuun alussa. Toisin kuin aikaisempina kesinä, Kino Iiris aikoo pitää ovensa auki läpi kesän.

– Sellainen tarkoitus olisi. Kesälomat pidimme pois alta jo keväällä koronatauon aikana, elokuvasihteeri Markus Lehtinen sanoo.

Suomen elokuvasäätiön esitys- ja levitystoiminnan asiantuntija Ilmari Arnkil arvioi, että teatterit ovat kärsineet ennennäkemättömiä tappioita, mutta vaikuttaisi siltä, että pahimmilta uhkakuvilta on vältytty.

– Uskaltaisin toivoa, että lisätuen ja rajoitusten löyhentämisen myötä lähes kaikki teatterit voivat palata kesän aikana näytöstoimintaan. Tästä eteenpäin tilanne riippuu yleisen pandemiatilanteen kehityksestä, Arnkil sanoo tiedotteessa.

Kesäkuun alussa avanneita teattereita on nelisenkymmentä. Salien katsojamääriä on edelleen rajoitettu, ja myös päiväkohtaisia näytöksiä on ollut keskimäärin hieman vähemmän. Nämä seikat huomioiden elokuvateattereiden katsojamäärät olivat salien täyttöasteen osalta jopa hieman paremmat kuin viime vuoden kesäkuun ensimmäisellä viikolla, säätiö kertoo tiedotteessa.

Elokuvateattereissa kävi alle 3 300 katsojaa kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

Juttua muokattu 9.6. kello 14.48: lisätty Markus Lehtisen kommentti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.