Elokuva-arvio: Fakiiri joka juuttui vaatekaappiin on aikuisten satu, jossa ollaan suvaitsevaisuuden asialla

Fakiiri joka juuttui vaatekaappiin

Tähtiä 3/5

Opettaja Aja (Dhanush) saapuu kolmen nuorisovankilaan tuomitun varhaisteinin luokse kertomaan tarinansa. Takaumina kerrottu uskomaton seikkailu muodostaa Ken Scottin ohjaaman elokuvan varsinainen juonen.

Aja on rakastavan ja vaativan köyhän äidin ainoa lapsi. Pojan ja äidin yhteinen mahdottomalta vaikuttava unelma on matkustaa vielä joskus Pariisiin. Kun äiti sitten kuolee, paljastuu, että nyt aikuisen Ajan isä on Pariisissa asuva ranskalainen mies.

Aja lentää Pariisiin etsimään isäänsä ainoana omaisuutenaan väärennetty sadan euron seteli. Pariisin Ikeassa, unelmiensa ihmemaassa, Aja päätyy nukkumaan vaatekaappiin, joka yllättäen lähetetään autolla Lontooseen.

Mitä vain voi tapahtua

Ranskalaisen Romain Puértolasinmenestysromaaniin Fakiiri joka juuttui Ikea-kaappiin perustuva elokuva ei välitä tyylilajien eikä realismin rajoista. Maagisessa realismissa voi tapahtua mitä vain. Onko se totta, on sivuseikka. Ajasta tulee vahingossa ja syyttään osa Euroopan pakolaisongelmaa.

Ajan motto on, että ihmiset ovat syntyessään tasa-arvoisia, mutta siihen tasa-arvo sitten päättyykin.

Ihmiselämän suurin voima on sattuma. Heti perässä tulee karma. Hyvistä teoista seuraa loppujen lopuksi hyvää. Ehkä vähän naiivia mutta lohduttavaa ja sympaattista.

Hölmösti nimetty Fakiiri joka juuttui vaatekaappiin on humanismin, suvaitsevaisuuden ja ihmisarvon puolella. Homman pointti ei niinkään ole Ajan uskomaton tarina kuin se, että ihmiset ovat ihmisiä kaikkialla ja ansaitsevat hyvää kohtelua.

Tamili-elokuvan supertähti Dhanush on silkkaa karismaa niin pienessä kuin suuressakin draamassa.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut