Lahden Taideakseli palkitsi kaksi installaatiota ja kaksi seinämaalausta harkittavaksi Rautatienkadulle

Lahden Rautatienkadulle on suunnitteilla ensi vuonna 2-4 teosta. Niitä lähdetään kehittelemään tiistaina palkittujen installaatio- ja muraali-ideoiden pohjalta. Sami Kuusivirta

Marja-Liisa Aidantausta

Lahden Taideakseli-hanke on palkinnut kaksi installaatiota ja kaksi seinämaalausta ideahaussa, jolla etsittiin Rautatienkadulle luonnoksia ensi vuonna toteutettaviin taideteoksiin.

Palkitseminen ei vielä tarkoita, että teos toteutetaan. Kaikki teokset vaativat kiinteistöjen toteutuspäätökset, ja jatkotyössä etsitään mukaan mahdollisia yhteistyökumppaneita. Kunkin teoksen toteuttamisesta keskustellaan myös asukkaiden ja yrittäjien kanssa.

Teosten toteutuksen suunnittelu alkaa tammikuussa. Taideakseli-hankkeessa on varattu rahaa 2-4 teoksen toteuttamiseen.

Palkinnon sai installaatio , jonka tekijöiden nimimerkkinä oli Ankka & Kultamunat. Tekijät olivat kuvataiteilijat Ihana Havo ja Miss Kompro eli Juhani Havo ja Eili Ikonen. Samoin palkittiin -teos, jonka teki nimimerkki Frank eli kuvanveistäjä-kuvataiteilija Sami Leutola.

Palkitut seinämaalaukset eli muraalit olivat graafikko-kuvittaja Anssi Vaalion ehdotus sekä kuvataiteilija-kuvittaja Laura Lehtisen ehdotus

Jatkoon valittujen ehdotusten tekijät ja työryhmät saivat 2 500 euron ideapalkinnon.

Ideoita tuli yhteensä 27

Taideakseli on Maakunnan kehittämisrahaston rahoittama hanke, jonka tavoitteena on tuottaa ideoita ja toteuttaa taideteoksia Rautatienkadulle. Tarkoituksena on korostaa Rautatienkadun roolia pääkävelyreittinä matkakeskuksen ja ydinkeskustan välillä.

Taideakseli-hankkeen järjestämä ideahaku alkoi heinäkuun alussa ja päättyi lokakuun lopussa. Määräaikaan mennessä saatiin 22 kuoressa yhteensä 27 ideaa Rautatienkadulle.

Taideakseli-työryhmässä ja sen ohjausryhmässä on ollut edustus Hämeen Liitosta, Lahden kaupunginympäristön palvelualueelta ja kaupunginmuseolta, Taiteen edistämiskeskuksesta, taiteilijajärjestö Kauno ry:stä sekä Lahti City ry:stä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.