Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kannaksen ja Tiirismaan lukioita esitetään yhdistettäväksi - nimestä päätetään myöhemmin

Sivistyslautakunnalle esitetään, että Kannaksen ja Tiirismaan lukioiden toimipisteet lakkautetaan ja ne yhdistetään hallinnollisesti yhdeksi lukioksi 1.8.2020 alkaen. Sivistyslautakunnan kokous on tiistaina 19. joulukuuta.

Yhdistetyn lukion toimipisteeksi nimetään Kannaksenkatu 20:ssa ja 22:ssa sijaitsevat kiinteistöt.

Uuden lukion nimestä ja johtamisjärjestelyistä päätetään myöhemmin.

Kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti Tiirismaan lukio siirtyy vuonna 2020 nykyisen Muotoiluinstituutin tiloihin. Mikäli Muotoiluinstituutin tilojen valmistumisen aikataulu olennaisesti muuttuu, hallinnollisen yhdistymisen ajankohta tuodaan uudelleen sivistyslautakunnan päätettäväksi.

Nyt esitettävässä yhdistetyssä lukiossa tulee toimimaan enimmillään 1350 opiskelijaa sekä opettajia ja muuta henkilökuntaa 80-90.

Tukiryhmä auttaa yhdistymisessä

Päätösesityksen mukaan yhdistyvien lukioiden henkilöstöstä ja opiskelijoista muodostetaan ensi kevään aikana tukiryhmä valmistelemaan uuden työyhteisön yhtenäistä kulttuuria.

Hallinnollisen yhdistymisen vaikutuksista laadittuun selvitykseen saatiin määräajassa yhteensä 18 lausuntoa, joissa oli niin yhdistymistä vastustavia ja kannattavia kuin neutraalejakin argumentteja.

Paavolan kampusalueella luma-, kuvataide- ja musiikkitilat, hallinnon tilat, ruokailutilat ja suuret opetustilat suunnitellaan molempien lukioiden yhteiskäyttöön. Kaikki lukiolaiset hyödyntävät Kannaksen lukiossa jo olemassa olevia erityisluokkia sekä Muotoiluinstituutin rakennuksessa jo valmiina olevia tarpeeksi suuria luokkatiloja.