Vastaanottotoiminnan johtaja Minna Jussila lähetti avoimen kirjeen Lahden kaupungin johdolle: "Asiakkaamme ovat pääsääntöisesti hyvin käyttäytyviä ja kohteliaita ihmisiä"

SPR:n Hämeen piirin vastaanottotoiminnan johtaja Minna Jussila. Viena Kytöjoki

Aleksi Sammalisto

Suomen Punaisen Ristin Lahden vastaanottokeskus ja tehostetun tuen yksikkö muuttavat Hennalasta Ahtialaan.

Hämeen piirin vastaanottotoiminnan johtaja Minna Jussila kertoo avoimessa Lahden kaupungin johdolle suunnatussa kirjeessään faktoja vastaanottokeskuksen ja turvapaikanhakijoiden tehostetun tuen yksikön toiminnasta.

- Me tulemme kertomaan asiakkaillemme alueesta, jossa toimisto sijaitsee ja informoimme myös kuntalaisten peloista ja siitä, miten tulee käyttäytyä. Asiakkaamme ovat pääsääntöisesti hyvin käyttäytyviä ja kohteliaita ihmisiä, jotka eivät halua aiheuttaa ongelmia, kirjoittaa Jussila.

- Me myös tunnemme kaikki asiakkaamme ja siihen työmme perustuu. Mikäli asiakas ei käyttäydy sovitusti tai aiheuttaa ongelmia, on meillä mahdollisuus siirtää hänet toiseen keskukseen.

Lue koko kirje Lahden kaupungin verkkosivuilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Maskit ovat paikoin lopussa Lahdessa, täydennystä luvassa lähipäivinä – "Kertakäyttöisten suusuojien saatavuus on tällä hetkellä taattu"
 2. Lahden torilla kotimaisen mustikan hinta on laskenut edellisvuodesta – katso, miten Lahti sijoittui neljän kaupungin hintavertailussa
 3. Lahden keskustaan avataan kokkeja myöten venäläinen ravintola
 4. Kaavoittajan mukaan Lahdessa sijaitsevan Tapanilakodin yksikön toiminta on asemakaavan vastaista – Kädenväännön toinen osapuoli on kannellut viranomaistoiminnasta
 5. THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20 – koronatestien näytteenottopisteet ruuhkautuneet
 6. Hiroshimasta ja Nagasakista 75 vuotta, kynttilät syttyvät Lahdessa ja Vääksyssä
 7. Lukijalta: Katkaisuhoitoon pääsee Päijät-Hämeessä nopeasti, kuntoutukseen voi olla viive
 8. Henkka ja Kivimutka punoivat suunnitelmiaan vajassa Kerinkalliolla – oikeanmuotoista leipää haettiin kiireellä kaupasta elokuvan kuvauksissa
 9. Näppis: Henna on kieltämättä radan varressa mutta ennen kaikkea moottoritien melussa. Nelostien jyrinä yötä päivää. Käykää kuuntelemassa.
 10. Vili Uuskallion näkökulma: Yhtymän johto onnistui, mutta sitten Lahti veti maton alta
 11. Henkilöauto suistui tieltä Kärkölässä
 12. Lukijalta: Miksi en kannata sote-yhteisyritystä?
 13. United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"
 14. Ihmismassa täytti Lahden markkinat, turvavälit unohtuivat vilskeessä
 15. Yllättävä trendi paljastui peruskoulun ysiluokkalaisten päättötodistuksista – nyt tutkitaan, saavatko oppilaat liian hyviä numeroita

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.