Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Digikinkereitten oppi tuli hyvään tarpeeseen - korona-aikana toimintaa on jatkettu etänä

Lahden kaupunki uskoo, että sen panostus seniorien digitaitoihin kantaa hedelmää korona-aikana.

Seniorien digitaitoprojekti alkoi elokuussa 2018 ja se on saanut suuren suosion. IImaisille oppitunneille eli digikinkereille on puolentoista vuoden aikana aktiivisesti osallistunut runsaat tuhat senioria. Osallistumiskertoja on ollut yli 14 000.

Miehille on perustettu erillinen ÄijäDigi-ryhmä, sillä miesten saaminen digiopin tielle on ollut naisia haastavampaa. Erityisryhmille on myös järjestetty koulutuksia omissa ryhmissään.

Digitaitojen karttumisen lisäksi yhteisillä kokoontumisilla on suuri sosiaalinen merkitys.

Yhteistyö on tapahtunut palvelukonseptin kehittäjän, Linkkitiimi-yhtiön kanssa. Ammattikouluttajan tukena digikinkereillä toimii vapaaehtoisten vertaisohjaajien tiimi.

Digikinkereillä opiskellaan ryhmissä älylaitteiden peruskäyttöä ja sähköistä asiointia. Tärkeässä roolissa on myös yhteinen digiaapinen, eli helppokäyttöiseksi valmisteltu tabletti. Sen avulla opetus on mahdollista suurissakin ryhmissä.

Osallistujilla on käytettävissään myös laaja digitietopankki opetusvideoineen.

Saamiensa oppien avulla seniorit ovat pystyneet korona-aikaan hoitamaan asioitaan, tilaamaan palveluita verkossa ja pitämään yhteyttä läheistensä kanssa.

Kun rajoitukset astuivat voimaan maaliskuussa, ei fyysisiä digikinkereitä ei ole voitu järjestää. Toimintaa on jatkettu klinikkamuotoisena tukena, etädigikinkereinä, puhelintukena sekä Facebook- ja WhatsApp-ryhmissä.

Digituen nettisivu opetusvideoineen ja koronatukitietoineen on ollut ahkerassa käytössä.

Projektin yhteydessä jokaisella lahtelaisella eläkeikäisellä on myös ollut mahdollisuus hankkia helppokäyttöiseksi valmisteltu tabletti kotiovelleen toimitettuna.