Kenestä keskustan seuraava valtiovarainministeri? ESS:n Erno Laisi: "Annika Saarikon päätös on ratkaiseva"

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) on ollut kuluvalla viikolla kohun keskiössä. Lehtikuva / Emmi Korhonen

Eeva Ristkari

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni ilmoitti perjantaina jättävänsä valtiovarainministerin tehtävät mediavalmennuskohun takia. Hän jatkaa keskustan puheenjohtajana ja keskusta jatkaa hallituksessa.

Keskustan piti päättää uudesta valtiovarainministeristä sunnuntaina, mutta lauantaina kerrotun tiedon mukaan valtiovarainministeriehdokkaan valintakokous siirtyy. Uudesta ajankohdasta ilmoitetaan puolueen mukaan mahdollisimman pian.

Politiikan toimittaja Erno Laisi ja Radio Voiman Eeva Ristkari keskustelevat viikon poliittisesta uutisesta. Voit kuunnella podcastin tästä.

Laisin mukaan keskustan nimitysten kannalta on ratkaisevaa, mitä keskustan kansanedustaja Annika Saarikko päättää tehdä.

Jutun lopussa myös Laisin näkemykset miten uudet nimitykset vaikuttavat päijäthämäläisiin keskustan poliitikkoihin kansanedustaja Hilkka Kemppiin ja keskustan varapuheenjohtaja, Pukkilan kunnanjohtaja Juha Rehulaan.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Torin Wanha Hautaustoimisto

Kuoleman kohdattua

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut