Vierumäki perustaa kaksi uutta yhtiötä – osakeanti suunnataan lajiliitoille

Millamari Uotila

Millamari Uotila

Suomen Urheiluopiston omistava Vierumäki-yhtiöt perustaa kaksi uutta yhtiötä. Vierumäki Sports oy vastaa urheilukeskuksen palveluiden myynnistä ja markkinoinnista sekä asiakaspalvelusta.

Alueen kiinteistöjen omistus ja hallinnointi puolestaan keskitetään uudelle Kiinteistö oy Vierumäen Kuminalle ja Suomen Urheiluopiston Kannatusosakeyhtiölle.

Tiedotteen mukaan uusi rakenne luo Vierumäelle paremmat mahdollisuudet harjoittaa kannattavaa liiketoimintaa ja keskittyä Vierumäen perinteisiin ydintoimintoihin, eli koulutus-, liikunta- ja urheilupalveluihin. Niiden tuottamisesta vastaa Suomen Urheiluopiston Kannatusosakeyhtiö.

– Lähiviikkoina vahvistettava uusi strategia ja suunnitteilla oleva mittava investointisuunnitelma tähtäävät siihen, että tulosta tehdään tulevaisuudessa nimenomaan näissä ydintoiminnoissa, kertoo Vierumäen toimitusjohtaja Peter Gabrielsson tiedotteessa.

Gabrielssonin mukaan uusi Vierumäki Sports on jatkossa yrityksen kasvot asiakaskunnan suuntaan. Vierumäki Sports vastaa alueen majoitus- ja ravintolapalveluiden tuottamisesta, ja palvelut sijoitetaan uusiin tiloihin Vierumäen alueen keskiöön.

Aiemmin hotelli- ja ravintolatoimintaa pyöritti Vierumäki-yhtiöihin kuuluva Vierumäki Country Club. Se jätti huhtikuussa konkurssihakemuksen Päijät-Hämeen käräjäoikeudelle.

Vierumäki Sportsin kerrotaan rekrytoineen parikymmentä työntekijää huolehtimaan myynnistä, markkinoinnista ja asiakaspalvelusta. Jatkossa yhtiö arvioi työllistävänsä merkittävästi lisää henkilöitä toimintojen kasvaessa ja markkinan normalisoituessa koronaviruksen jäljiltä.

Vierumäen tiedotteen mukaan lajiliitoille suunnattavan osakeannin avulla suurin osa Vierumäki Sportsin liiketoiminnan tuotosta palautuu tulevaisuudessa osinkoina suomalaiselle urheilulle eli kumppaneiksi lähteville lajiliitoille.

– Uskomme, että tähän voidaan päästä jo lähivuosina, kunhan koronakriisistä on selvitty ja investointiohjelman ensimmäinen vaihe saatu päätökseen, Gabrielsson sanoo.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut