Vierumäki perustaa kaksi uutta yhtiötä – osakeanti suunnataan lajiliitoille

Millamari Uotila

Millamari Uotila

Suomen Urheiluopiston omistava Vierumäki-yhtiöt perustaa kaksi uutta yhtiötä. Vierumäki Sports oy vastaa urheilukeskuksen palveluiden myynnistä ja markkinoinnista sekä asiakaspalvelusta.

Alueen kiinteistöjen omistus ja hallinnointi puolestaan keskitetään uudelle Kiinteistö oy Vierumäen Kuminalle ja Suomen Urheiluopiston Kannatusosakeyhtiölle.

Tiedotteen mukaan uusi rakenne luo Vierumäelle paremmat mahdollisuudet harjoittaa kannattavaa liiketoimintaa ja keskittyä Vierumäen perinteisiin ydintoimintoihin, eli koulutus-, liikunta- ja urheilupalveluihin. Niiden tuottamisesta vastaa Suomen Urheiluopiston Kannatusosakeyhtiö.

– Lähiviikkoina vahvistettava uusi strategia ja suunnitteilla oleva mittava investointisuunnitelma tähtäävät siihen, että tulosta tehdään tulevaisuudessa nimenomaan näissä ydintoiminnoissa, kertoo Vierumäen toimitusjohtaja Peter Gabrielsson tiedotteessa.

Gabrielssonin mukaan uusi Vierumäki Sports on jatkossa yrityksen kasvot asiakaskunnan suuntaan. Vierumäki Sports vastaa alueen majoitus- ja ravintolapalveluiden tuottamisesta, ja palvelut sijoitetaan uusiin tiloihin Vierumäen alueen keskiöön.

Aiemmin hotelli- ja ravintolatoimintaa pyöritti Vierumäki-yhtiöihin kuuluva Vierumäki Country Club. Se jätti huhtikuussa konkurssihakemuksen Päijät-Hämeen käräjäoikeudelle.

Vierumäki Sportsin kerrotaan rekrytoineen parikymmentä työntekijää huolehtimaan myynnistä, markkinoinnista ja asiakaspalvelusta. Jatkossa yhtiö arvioi työllistävänsä merkittävästi lisää henkilöitä toimintojen kasvaessa ja markkinan normalisoituessa koronaviruksen jäljiltä.

Vierumäen tiedotteen mukaan lajiliitoille suunnattavan osakeannin avulla suurin osa Vierumäki Sportsin liiketoiminnan tuotosta palautuu tulevaisuudessa osinkoina suomalaiselle urheilulle eli kumppaneiksi lähteville lajiliitoille.

– Uskomme, että tähän voidaan päästä jo lähivuosina, kunhan koronakriisistä on selvitty ja investointiohjelman ensimmäinen vaihe saatu päätökseen, Gabrielsson sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mattssonin Luomumarjatilalla Asikkalan Kurhilassa avattiin lettukahvilan ovet, "roskainen" lettutaikina herättää kummastusta
 2. "Aina on kiva juosta, kun mihinkään ei satu" – Pajulahdessa leireilevä Annemari Kiekara avasi "ratakautensa" KymiRingillä
 3. Parikymppinen lahtelaismies käytti hyväkseen 15-vuotiasta huostaan otettua lasta
 4. ESS:n kesäkalakisassa hurjat taimenet jytistivät verkkoja – myös 10-vuotias ensikertalainen sai saalista
 5. Päijät-Hämeen maastopyöräilypolut tekevät vaikutuksen ulkopaikkakuntalaisiin – poimi ohjaajien reittivinkit ja neuvot lenkin suunnitteluun
 6. Rapistuva Pyhäniemen kartano odottaa remonttia – "Kokonaisilme siellä on synkän näköinen"
 7. Reipas katkaisi orastavan tappioputkensa – "Vettä tuli kuin saavista kaatamalla"
 8. Hollolan Kiikunlähteelle johtava Kiikuntie rajataan vain asukkaiden käyttöön – autot on jatkossa pysäköitävä yli kilometrin päähän lähteestä
 9. Elokuva-arvio: Spike Leen Da 5 Bloods on ajankohtainen ja vaikuttava - Jasper Pääkkönen tekee pienen mutta oleellisen roolin
 10. Päijät-Hämeessä todettu neljä uutta koronavirustartuntaa - liittyvät kahteen tunnistettuun tautiryppääseen
 11. Mökkikalastajan tärkeimmät säännöt: tainnuta, verestä, jäähdytä ja perkaa
 12. Erin esiintyy syksyllä Lahdessa
 13. Tähdet, tähdet -ohjelmaan pyydetty Konsta Hietanen ei halua valmistautua koitokseen liikaa – "En meinannut penkissäni pysyä, kun soitto tuli"
 14. Lukijalta: Mitä oikeuksia on kehitysvammaisella?
 15. Käräjäoikeus tuomitsi muun muassa Lahdessa alaikäisiä tyttöjä kosketelleelle miehelle lisää istuttavaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.