Sunrise Avenue lopettaa uransa Olympiastadionille – "Olen enemmän kuin ylpeä meistä ja teistä", Samu Haber kiitteli

Yhtyeen solisti Samu Haber kertoi, että lopettamispäätöksen taustalla on pitkä pohdinta. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

STT

Sunrise Avenue lopettaa uransa. Yhtyeen solisti Samu Haber kertoi asiasta Helsingissä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa maanantaina. Selvästi liikuttuneen Haberin mukaan lopettamispäätöksen taustalla on pitkä pohdinta. Hän sanoi päätöksen olevan koko bändin yhteinen.

– Tämä tunne ei alkanut muutama viikko tai kuukausi sitten, vaan on ollut siellä todella pitkään. Joskus sen voi työntää taka-alalle ja ajatella, että nyt on vain rankka päivä tai viikonloppu. Mutta kun se vain kasvaa ja kasvaa, on ymmärrettävä, että et voi tehdä sille mitään, Haber sanoi yhtyeen sivuilla suorana välitetyssä tiedotustilaisuudessa.

Yhtye julkisti tiedotustilaisuudessa uusimman kappaleensa Thank You For Everything. Haber kertoi myös, että yhtye lähtee vielä samannimiselle jäähyväiskiertueelle.

Fanit itkivät avoimesti

Haber kiitteli vuolaasti bändikavereitaan ja fanejaan menneistä 17 vuodesta.

– Olen enemmän kuin ylpeä meistä ja teistä. Minä en voi emmekä me voi koskaan ilmaista kiitollisuuttamme teitä kohtaan. Eniten ylpeä olen siitä, että olemme poikien kanssa täällä yhdessä, kuten olemme aina olleet. Ja vaikka bändimme on ottamassa nyt viimeisiä askeleitaan, se ei tarkoita, ettemme jatkaisi ystävinä, loppuelämämme ajan.

Paikalla tiedotustilaisuudessa Clarion-hotellissa oli myös kansainvälistä mediaa sekä suuri joukko faneja. Suomalaisten lisäksi Helsinkiin oli saapunut faneja Saksasta, Sveitsistä, Venäjältä ja Itävallasta. Monet faneista itkivät avoimesti uutisen kuultuaan.

– Viimeisten askeleiden jälkeen olemme varmaan peloissamme ja hämmentyneitä, emmekä tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Mutta olemme myös helpottuneita, varsinkin minä, Haber sanoi.

Sunrise Avenuen jäähyväiskiertue alkaa kesäkuun alussa Leipzigistä, ja seitsemän Keski-Euroopan stadionkeikan kokonaisuus huipentuu Helsingin Olympiastadionilla 15. elokuuta.

Erityisesti Keski-Euroopassa suurta suosiota nauttiva yhtye perustettiin vuonna 2002. Sen tunnetuimpia hittejä ovat muun muassa Hollywood Hills, Fairytale Gone Bad ja Forever Yours.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. SJK ei ole koskaan voittanut Lahdessa – Arkivuo, Zeqiri ja Imbongo nousevat FC Lahden avaukseen
 3. Poliisi otti Nastola-operaatiossa kiinni kaksi tapon yrityksestä epäiltyä
 4. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa
 5. Lahtelainen kuvataiteilija Matti Koskela on kuollut
 6. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 7. Pajulahti järjestää sulkapallon nuorten EM-kilpailut – "Nostaa lajin profiilia Suomessa"
 8. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 9. Suomessa kolme uutta koronavirustartuntaa muttei uusia kuolemia – tartunnan saaneiden keski-ikä laskenut epidemian kuluessa
 10. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 11. Ei tullutkaan peruspuujalka, vaan kolme leikkausta ja pysäyttäviä uutisia lääkäriltä, nyt Mikko Viitikko suitsuttaa fyssaria: "Saan olla kiitollinen, että hän otti asian vakavasti"
 12. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 13. Näppis: Miten turisti osaa tulla Lahden keskustaan?
 14. Kreikasta siirretty Suomeen pakolaislapsia ilman huoltajaa
 15. Lahtelainen Mimmi Vepsäläinen toivoi jo kymmenvuotiaana, että voisi tanssia koko ikänsä – kolmessa maassa opiskellut tanssija asuu taas kotikaupungissaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.