KRP tutkii Järvenpään piiritystilannetta murhan yrityksenä – Poliisi: Epäilty alkoi ampua poliisin saavuttua paikalle

STT

Järvenpäässä myöhään sunnuntai-iltana ollutta piiritystilannetta tutkitaan murhan yrityksenä, vaaran aiheuttamisena ja ampuma-aserikoksena, kertoo keskusrikospoliisi (KRP).

Poliisi tuli rivitaloasunnolle hälytystehtävän yhteydessä. Tutkinnanjohtaja Sanna Springaren mukaan hätäkeskusilmoitus liittyi epäiltyyn mieheen. Sitä, mitä ilmoitus tarkalleen koski tai kuka sen teki, poliisi ei vielä kommentoi.

Poliisin saavuttua epäilty alkoi poliisin mukaan ampua. Springaren mukaan vielä selvitetään, ampuiko mies poliiseja kohti.

– Hän on ampunut oven läpi, mutta mihin luodit ovat osuneet tai mihin päin lentäneet, sitä emme vielä tiedä, Springare sanoo.

Springaren mukaan ei ole vielä selvää, puhuttiko poliisi miestä ennen ampumista.

Poliiseja ei loukkaantunut tilanteessa, eivätkä sivulliset olleet vaarassa. Epäilty otettiin kiinni paikalta. Springaren mukaan epäilty mies on täysi-ikäinen, mutta sen tarkemmin poliisi ei kommentoi tämän ikää.

Piiritystilanteen tutkinta siirtyi Itä-Uudenmaan poliisilta keskusrikospoliisin (KRP) tutkittavaksi. Springaren mukaan syynä on rikosnimike ja se, että Itä-Uudenmaan poliiseja oli osallisena tapahtumissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden demariryhmä vaatii kokoomuskaksikolle potkuja kaikista luottamustoimista – "En ole kuullut mitään näin naurettavaa", kommentoi Francis McCarron
 2. Osuuskauppa Hämeenmaan toimialajohtaja maskisuosituksesta: "Toivomme, että yhdessä noudatamme viranomaisohjeistuksia"
 3. THL antoi maskisuosituksen, Lahden busseihin ei tule maskipakkoa: "On jokaisen omassa harkinnassa, käyttääkö maskia"
 4. Mies riehui ja haastoi riitaa Lahden torilla
 5. Koronatartunnat selvässä nousussa elokuun alussa – "Trendi on huomattavan huolestuttava"
 6. Illallinen taivaan alla järjestetään ensimmäistä kertaa Asikkalan Vääksyssä
 7. Marin: Hallitus puoltaa THL:n suositusta kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista
 8. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 9. Taksiliitto toivoo maskisuosituksen laajentamista takseihin – "Oman matkan jälkeen taksiin saattaa tulla riskiryhmään kuuluva"
 10. Vesijärvellä Lahdessa ja Orimattilan Mallusjärvellä on havaittu sinilevää
 11. Sofia Belorf kirjoitti epäillyn pahoinpitelyn jälkeen Ranta-aholle, että pelkää tätä – "Liioittelee asiaa", Ranta-aho sanoi kuulustelijalle
 12. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 13. Kokoomus asetti 24 kuntavaaliehdokasta Lahdessa
 14. Keskusta nimesi kuntavaaliehdokkaita Lahdessa
 15. Hollolalainen hevosfirma laajensi lennosta sairaalatakkeihin – "Tilaukset ovat isoja ja aikataulut painavat päälle"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.