Tuppuraiselle eurooppaministerinä nyt tärkeintä, että Suomi selviytyy EU-puheenjohtajuudesta kunnialla

Suomi tarvitsee toimintakykyisen hallituksen pian, sanoo toimitusministeristön eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.). LEHTIKUVA / Mikko Stig

STT

Toimitusministeristön eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.) ei ota kantaa siihen, kenet hän haluaisi Suomen seuraavaksi pääministeriksi. Hän sanoo, että SDP:n puoluevaltuusto varmasti valitsee parhaan mahdollisen vaihtoehdon käytettävissä olevista ehdokkaista.

Tuppuraiselle on nyt tärkeää, että hän eurooppaministerinä huolehtii siitä, että Suomi selviytyy jäljellä olevasta EU-puheenjohtajuuskauden tehtävien hoidosta kunnialla loppuun saakka.

Tuppuraisen mukaan on huojentavaa, että kuohunnan keskellä kaikki hallituspuolueet ovat ilmaisseet tukensa hallituspohjalle ja kertoneet sitoutuneensa neuvoteltuun hallitusohjelmaan.

– Se on hyvä lähtökohta luottamuksen palauttamiselle. Suomi tarvitsee toimintakykyisen hallituksen pian.

Tuppurainen huomauttaa, että kaikilla muilla hallituspuolueilla paitsi keskustalla oli luottamusta Antti Rinteeseen (sd.)

– Henkilökohtaisesti itse luotin Antti Rinteeseen loppuun saakka ja eduskuntaryhmä säilytti luottamuksen.

Tuppurainen katsoo, että Rinne laittoi yleisen edun oman etunsa edelle luopuessaan pääministerin paikastaan.

Hän toivoo, että keskusta olisi ilmaissut paremmin sen, miksi puolueella ei ole luottamusta Rinteeseen.

– Se olisi voitu yksilöidä paremmin, mutta se on nyt mennyttä, tapahtumat kulkivat joka tapauksessa eteenpäin ja Rinne pyysi hallituksensa eroa.

Tuppurainen uskoo, että keskustan ja SDP:n välit ovat jonkin aikaa haavoilla.

– Uskon, että tästä päästään nopeasti jaloilleen, koska meillä on hallitusohjelma ja hallituspohja, johon me kaikki olemme sitoutuneita, hän sanoo.

Tuppuraisen mukaan tällä hetkellä ei näytä todennäköiseltä, että hallitusohjelmaan tai hallituspohjaan olisi tulossa muutoksia. Hän ei myöskään usko, että SDP:llä olisi halua vaihtaa puheenjohtaja Rinne ennen ensi kesän puoluekokousta, jolloin Rinteen nykyinen kausi päättyy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Juha Rehula ei kerro vielä, asettuuko ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi – "kiinnostusta on ollut, mutta ihan muut asiat ratkaisevat ehdokkuuden"
 2. Suuri helpotus: Pippon kartingradalla ajetaan jatkossakin, mutta Lahden kaupunki vaatii Lahden FK-kerholta isoja investointeja
 3. Radiomäellä järjestetään yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 4. Vesa Mäkäläinen näki mainoksen Orimattilan Hennasta moottoritietä ajellessaan, ja alueen katsastuksen jälkeen unelma omakotitalosta alkoi muuttua todeksi: "Viikonloppuna olisi tarkoitus jäädä yöksi ensimmäistä kertaa"
 5. Kahden auton peräänajo Nelostiellä Lahdessa – liikenne sujuu taas normaalisti
 6. THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa
 7. Lahdessa päästään jälleen maistelemaan käsityöläisoluita, Suuret Oluet – Pienet Panimot tuo viikonloppuna satamaan 13 panimoa
 8. Hilkka Kemppi pyrkii keskustan varapuheenjohtajaksi
 9. Hevonen putosi ojaan Jokimaalla – pelastusoperaatio kesti tunnin
 10. Riikka Suomisen mielestä parisuhteen ulkopuolinen seksi on demonisoitu: "Nykyään kyseenalaistetaan kaikki rokotteita myöten, mutta ei tätä parisuhdemantraa"
 11. Takavuosien ilmojen kaunotar juhlii 80-vuotiasta Vesivehmaan kenttää
 12. Beirutin räjähdyksessä yli sata kuollutta, tuhansia loukkaantuneita ja satoja tuhansia kodittomia – yksi suomalainen loukkaantui lievästi
 13. Lukijalta: Mehiläinen päättää ja kerää voiton yhteisyrityksessä
 14. Kauris jäi sarvistaan kiinni jalkapallomaaliin Hollolassa
 15. Hennan alueen rakentaminen Orimattilassa on edelleen hidasta, mutta tonttikauppa käy hyvin – "Radanvarsialueet ovat tulevaisuuden paikka asua"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.