Ruotsissa maltillinen kokoomus ja ruotsidemokraatit istuivat neuvottelupöytään

Maltillisen kokoomuksen puheenjohtajan Ulf Kristerssonin (kuvassa) mukaan nyt oli "korkea aika" keskustella ruotsidemokraattien Jimmie Åkessonin kanssa. Arkistokuva. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

STT

Ruotsissa maltillisen kokoomuksen ja ruotsidemokraattien johtajat ovat tänään keskustelleet keskenään. Sosiaalidemokraattien johto on arvostellut puolueiden siniruskeaksi luonnehtimaa tapaamista.

Maltillisen kokoomuksen puheenjohtajan Ulf Kristerssonin mukaan nyt oli "korkea aika" keskustella ruotsidemokraattien Jimmie Åkessonin kanssa. Aiemmin Kristersson on sanonut, että yhteistyö ruotsidemokraattien kanssa ei ole mahdollista ja että hänen arvonsa eroavat ruotsidemokraattien edustamista arvoista.

Twitterissä Kristersson kertoo, että tapaamisen aikana keskusteltiin muun muassa rangaistuksista jengirikollisuuteen liittyvissä murhissa. Energia- ja ilmastopolitiikan osalta osapuolet puhuivat hänen mukaansa siitä, kuinka ydinvoimalla on tärkeä rooli tulevaisuudessakin. Lisäksi esillä olivat myös maahanmuuttokysymykset.

Kristerssonin mukaan hänen keskustelunsa Åkessonin kanssa olivat rakentavat.

– Maltillinen kokoomus ja ruotsidemokraatit ovat eri puolueita, joilla on eri ideologiat ja joilla on eri mielipiteet monissa asioissa. Mutta me kunnioitamme toisiamme, ja monissa asiakysymyksissä me ajattelemme likipitäen samoin, Kristersson sanoi Twitterissä.

Oikeistokonservatiivista politiikkaa

Sosiaalidemokraattien puheenjohtaja, pääministeri Stefan Löfvenin mielestä maltillinen kokoomus ja Kristersson ovat ojentaneet tahtipuikon ruotsidemokraateille.

– Olemme nähneet (tilanteen) kehittyvän tähän suuntaan, tähän siniruskeaan (suuntaan), Löfven sanoi uutistoimisto TT:lle.

Kehitys ei ole hänen mukaansa hyväksi ruotsalaisen työntekijän kannalta.

– Tällöin voimistuu oikeistokonservatiivinen politiikka, eivätkä sitä halua ruotsalaiset työntekijät eivätkä palkansaajat, Löfven sanoi.

Keskustan valtiopäiväryhmän puheenjohtajan Anders W. Jonssonin mukaan on hyvin huolestuttavaa, että yksi puoluejohtaja on rikkonut lupauksensa olla tekemättä yhteistyötä ruotsidemokraattien kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 2. 17-vuotiaan vastikään saama ajokortti lähti hyllylle Hollolassa
 3. Yhdessä työt ja yöt – Virpi Kesonen ja Ilkka Koskinen vaalivat Lahden upseerikerhon perinteikästä miljöötä
 4. Rajoitusten höllentäminen ei tuonut ryntäystä takaisin Veikkauksen pelikoneiden äärelle
 5. Koulu alkaa Lahdessa uuden normaalin mukaisesti – ulkomaanmatkan jälkeisestä karanteenista odotetaan vielä virallista ohjetta
 6. Nähtiinkö yhtymäkokouksessa puolueiden juoni vai yksittäisten kokousedustajien irtiotto? – "Tämä vaikuttaa kokoomuksen ja keskustan sopimalta taktiikalta"
 7. Sään puolesta lomalotto ei suosinut tänä vuonna heinäkuussa lomailleita – yöt olivat Lahdessa viileitä, myös sateita oli tavallista enemmän
 8. Kolmasosa Bukarestin-lennon matkustajista kieltäytyi vapaaehtoisesta koronatestistä Helsinki-Vantaalla – testin muuttamista pakolliseksi pohditaan
 9. Poikkeusvuosi aiheutti ruuhkapiikin elokuulle – katso 8 tärppiä Päijät-Hämeen urheilun supervilkkaaseen tapahtumaviikonloppuun
 10. Lahtelaislähtöinen Anu Kuivalainen sai idean kehuttuun dokumenttiinsa omasta viidenkympin kriisistään – "Rupesin miettimään pitkää parisuhdetta eläneenä, kuinka kauan siinä on vielä kivaa"
 11. Valtteri Bottas kurvasi toiseksi Britannian gp:n vapaissa harjoituksissa Silverstonen radalla
 12. Pajulahden Masto cupiin osallistuu yli 2 500 jalkapalloilijaa – avausottelussa vastustajansa kaataneen FC Folkin pelaajat saapuivat Lahteen Haapavedeltä asti
 13. Helleraja rikkoutui Lahdessa lauantaina, myös sunnuntaille luvassa aurinkoa
 14. Kaasujalka oli jälleen raskas Viitostiellä Heinolassa
 15. 7.8. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä on varmistunut kaksi uutta koronavirustartuntaa, molemmat potilaat palanneet ulkomailta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.