Itsenäisyyspäivän sää lauha Etelä- ja Keski-Suomessa – sadealue tuo vettä alkuiltaan asti

Suomen maa-alueille ei ole annettu perjantaiksi muitakaan säävaroituksia mihinkään maakuntaan. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

STT

Itsenäisyyspäivää perjantaita vietetään eteläisessä ja keskisessä Suomessa lauhassa säässä, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Lounaasta saapuu jo yöllä maahan sadealue, joka kastelee esimerkiksi pääkaupunkiseutua alkuiltaan eli Linnan juhlien alkuun asti.

Itsenäisyyspäivän lämpötila on nollassa tai sen yläpuolella Vaasa–Kuopio-linjan eteläpuolella. Etelässä lämpöasteita on perjantaina enimmillään noin seitsemän.

Ajokeli on itsenäisyyspäivänä koko maassa normaali. Suomen maa-alueille ei ole annettu perjantaiksi muitakaan säävaroituksia mihinkään maakuntaan.

Merialueilla on sen sijaan voimassa kovan tuulen varoitus sekä aallokkovaroituksia lukuun ottamatta Pohjanlahtea Merenkurkusta ylöspäin.

Itsenäisyyspäivän sää on vuodenaikaan nähden keskimääräisten lukemien yläpuolella maan etelä- ja keskiosissa. Lapissa sitä vastoin mittarien lukemat putoavat perjantaina jonkin verran ajankohdan tavanomaisten lukemien alapuolelle, kertoi päivystävä meteorologi Petri Hoppula STT:lle.

Lauantaina ja sunnuntaina teillä liukasta

Sadealueita saapuu Suomeen lounaasta Hoppulan mukaan tiivistä tahtia. Uudet sateet kastelevat Suomea lauantaina.

Etelä- ja Keski-Suomen yli kulkeva matalapaine tuo aluksi vesisadetta, mutta sateen olomuoto muuttuu päivän mittaan rännäksi tai lumeksi.

Lauantain ajokeliä ennakoidaan huonoksi alueella Salpausselältä Keski-Pohjanmaalle ja Kainuuseen asti.

Eteläisimmillä merialueilla tuulee lauantainakin kovaa.

Sunnuntaiksi sateet ja kova tuuli hellittävät, mutta liikennesään odotetaan olevan huono Manner-Suomessa Varsinais-Suomesta Kainuuseen sekä maakunnissa niistä itään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kysymys ja vastaus: Kysyimme neljältä hyvinvointiyhtymän ja Mehiläisen yhteisyritystä vastustaneelta Lahden kaupungingallituksen jäseneltä, miksi he vastustivat hanketta – näin he vastasivat
 2. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 3. Asettuuko Juha Rehula ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi? "Kiinnostusta on ollut, mutta ihan muut asiat ratkaisevat ehdokkuuden"
 4. Radiomäellä järjestetään yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 5. Yle: Seitsemän pelaajaa ulkona Pelicansin harjoituksista lomautusten vuoksi
 6. Suuri helpotus: Pippon kartingradalla ajetaan jatkossakin, mutta Lahden kaupunki vaatii Lahden FK-kerholta isoja investointeja
 7. Lukijalta: Kouluilta vaaditut miljoonasäästöt ovat mahdottomuus
 8. Vesa Mäkäläinen näki mainoksen Orimattilan Hennasta moottoritietä ajellessaan, ja alueen katsastuksen jälkeen unelma omakotitalosta alkoi muuttua todeksi: "Viikonloppuna olisi tarkoitus jäädä yöksi ensimmäistä kertaa"
 9. Kahden auton peräänajo Nelostiellä Lahdessa – liikenne sujuu taas normaalisti
 10. THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa
 11. Lahdessa päästään jälleen maistelemaan käsityöläisoluita, Suuret Oluet – Pienet Panimot tuo viikonloppuna satamaan 13 panimoa
 12. Hilkka Kemppi pyrkii keskustan varapuheenjohtajaksi
 13. Hevonen putosi ojaan Jokimaalla – pelastusoperaatio kesti tunnin
 14. Riikka Suomisen mielestä parisuhteen ulkopuolinen seksi on demonisoitu: "Nykyään kyseenalaistetaan kaikki rokotteita myöten, mutta ei tätä parisuhdemantraa"
 15. Takavuosien ilmojen kaunotar juhlii 80-vuotiasta Vesivehmaan kenttää

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.