Teslan Musk vapautui kunnianloukkaussyytteistä – kutsui brittiläistä luolasukeltajaa pedofiiliksi

Sukeltaja haki oikeudessa jopa 190 miljoonan dollarin korvauksia sähköautoyhtiö Teslan toimitusjohtajalta Elon Muskilta. LEHTIKUVA/AFP

STT

Sähköautoyhtiö Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on vapautunut kunnianloukkaussyytteistä losangelesilaisessa oikeusistuimessa.

Brittiläinen sukeltaja oli haastanut Muskin oikeuteen tämän nimiteltyä sukeltajaa tviitissä pedofiiliksi.

Sukeltaja haki oikeudessa jopa 190 miljoonan dollarin korvauksia. Valamiehistö kuitenkin vapautti Muskin kaikista vastuista.

Tapaus liittyy vuonna 2018 Thaimaassa luolaan jumiin jääneiden poikien pelastusoperaatioon. Pelastustehtävään osallistunut brittiläinen sukeltaja Vernon Unsworth ja Musk ajautuivat julkiseen sanaharkkaan sen jälkeen, kun Musk matkusti kesällä Thaimaahan tarjotakseen apuaan operaatioon. Unsworth kutsui Muskin tarjoamaa minisukellusvenettä pelkäksi julkisuustempuksi. Musk vastasi Twitterissä haukkumalla sukeltajaa pedofiiliksi. Myöhemmin hän pyysi kommenttiaan anteeksi ja todistuksessaan totesi kyseessä olleen pelkkä loukkaus, ei todellinen syytös.

Musk on herättänyt aiemminkin huomiota aggressiivisilla tviiteillään. Nyt hän riemuitsi valamiehistön päätöksestä, halasi asianajajaansa ja kehui, että hänen "uskonsa ihmisyyteen on palautettu".

Pettynyt Unsworthin asianajaja puolestaan kutsui Muskia "kiusaavaksi miljardööriksi".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.