Nopeasti edennyt tehdaspalo tappoi kymmeniä nukkuvia työläisiä Intiassa

Tehdaspalo syttyi varhain aamulla Delhin vanhassa osassa. LEHTIKUVA/AFP

STT

Ainakin 43 ihmistä sai surmansa nopeasti levinneessä tehdaspalossa Intian pääkaupungissa Delhissä sunnuntaina, kertoivat viranomaiset. Uhrit olivat työläisiä, joista valtaosa oli nukkumassa koululaukkuja valmistavan tehtaan tiloissa, kun tuli pääsi irti.

Uhrimäärän odotetaan kasvavan edelleen, koska monet neljäkerroksisesta rakennuksesta sairaalaan viedyistä olivat kriittisessä tilassa. Palavasta tehtaasta saatiin pelastettua kuutisenkymmentä ihmistä. BBC:n mukaan tehtaassa oli nukkumassa toista sataa ihmistä.

Suuri osa uhreista kuoli savumyrkytykseen nukkuessaan. Intiassa on tavallista, että köyhät vierastyöläiset nukkuvat työpaikoillaan säästääkseen rahaa.

– Palon syttymissyytä emme vielä tiedä, mutta se levisi nopeasti, koska tehtaassa oli runsaasti muovista pakkausmateriaalia, laukkuja ja muuta palavaa materiaalia, sanoi Delhin pelastuslaitoksen edustaja Sunil Choudhary.

BBC:n mukaan silminnäkijät arvelivat syyksi oikosulkua.

Palomiehet kantoivat ihmisiä selässään

Palo syttyi varhain aamulla paikallista aikaa Sadar Bazarin -alueella kaupungin vanhassa osassa, jonka kapeilla kaduilla toimii useita pieniä tehtaita ja pajoja. Intiassa on hyvin tavallista, että pienet tehtaat ja työpajat sijaitsevat kaupunkien vanhoissa ja ränsistyneimmissä osissa, koska maan hinta ja vuokrat ovat siellä halvempia.

Kadut ja kujat tehtaan ympärillä olivat niin ahtaita, että palomiehet joutuivat kantamaan ihmisiä ulos selässään yksi kerrallaan.

– Delhin tulipalo on kauhistuttava. Ajatukseni ovat heidän luonaan, jotka menettivät rakkaitaan. Toivon, että palossa loukkaantuneet paranevat pian. Viranomaiset tulevat tarjoamaan kaiken mahdollisen avun, sanoi pääministeri Narendra Modi Twitterissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koulut alkavat ensi viikolla: Orimattilassa turvavälit toteutuvat "kohtuullisesti" ja Hollolassa vältetään ylimääräistä hysteriaa 
 2. Lahti ei kannata hyvinvointiyhtymän ja Mehiläisen yhteisyritystä – aikoo tehdä vastaehdotuksen yhtymäkokoukselle
 3. Kimolan kanava avasi viimein porttinsa, ilman täytti jännittynyt supina ja veneilytunnelissa kajahtelivat riemukkaan kiljahdukset: "Tämä kanava vaikuttaa koko tämän alueen kehitykseen", katso kuvat
 4. Kalkkisten koulu lakkautuskohteena Asikkalassa – "Varmaan tilannetta joudutaan oikeasti miettimään, koska etäisyys Vääksyyn on suhteellisen pitkä"
 5. Siniset osallistuu kevään kuntavaaleihin – Puoluesihteeri ei tiedä, mitä viisi ex-ministeriä aikovat tehdä
 6. 27-vuotias Outi Lähde ei ole koskaan tuntenut seksuaalista vetoa ketään kohtaan mutta harrastaa silti seksiä – "Minulle on tärkeää, että kumppanini nauttii ja itse saan huomiota ja läheisyyttä"
 7. Iivo Niskanen jättää sprinttihiihdot suosiolla erikoismiehille ensi talven hiihdon MM-kilpailuissa – ei kuitenkaan halua jättää menestystä "vain yhden kortin varaan"
 8. Lahden kaupunginhallitus käveli lautakunnan yli, Löylykadun asuinalue uuteen harkintaan
 9. Kolme pankkia tarjoaa yhä maksuttomia lainanlyhennysvapaita – Uutissuomalaisen kyselyn mukaan valtaosa isoimmista pankeista on jo lopettanut koronakampanjat
 10. Päivi Piiraisen Esalainen: Haittaako, jos lahnaa tai haapaa ei tunnista?
 11. Pääkirjoitus: Maskisuositus on hyvä päivittää vaativammaksi
 12. Syyttäjä hakee United Brotherhoodin johtajaksi epäillylle miehelle tuomiota jengipykälällä - lue yön uutiskooste
 13. FC Lahti ja FC Honka väänsivät maalittoman tasapelin – ”Tulta, kiimaa ja tunnetta täytyy kaivaa lisää”
 14. Uutiset kasvomaskisuosituksesta räjäyttivät kysynnän: maskit myytiin loppuun osasta apteekkeja – hintahaarukka 1–2 euroa
 15. Poliisi: Lahden keskustassa ammuttu luoti osui auton ikkunaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.