Keskusta päätti osallistumisesta uuteen hallitukseen – puheenjohtaja Kulmunin mukaan keskustan on tehtävä "armottomasti työtä" myös puolueen itsensä eteen

STT

Keskusta lähtee mukaan uuteen hallitukseen. Asiasta päätti keskustan puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokous Helsingissä.

Uutta hallitusta ollaan muodostamassa samalle viiden puolueen pohjalle kuin eronnutta pääministeri Antti Rinteen (sd.) hallitusta. Hallituspohjan muodostavat SDP, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP. Puolueet ovat myös sitoutuneet jatkamaan yhteistyötä täsmälleen samalla hallitusohjelmalla.

Kulmuni: Tilanteemme on erittäin kehno

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni sanoi puheessaan keskustaväelle, että pääministeri Rinne oli ajautumassa Posti -vyyhdin kautta kierteeseen, joka oli viemässä hallituksen toimintakyvyn.

Kulmunin mukaan Rinteen antama selvitys tapahtumien kulusta jätti liian paljon aukkoja ja kysymyksiä.

– Me emme voineet sitoutua epäselvyyksiin. Me emme valitettavasti voineet luottaa, Kulmuni sanoi puheessaan.

Hänen mukaansa keskustan on kaiken poliittisen draaman ja hälyn keskellä tehtävä "armottomasti työtä" myös keskustan itsensä eteen.

– Ollakseni rehellinen, tilanteemme on erittäin kehno, Kulmuni sanoi.

SDP:n Marin hallituksen keulaan

SDP:n puoluevaltuusto päätti jo aiemmin tänään puolueen osallistumisesta hallitukseen. Huomenna hallitukseen lähtemisestä päättävät vihreät, vasemmistoliitto ja RKP.

SDP:n puoluevaltuusto valitsi puolueen pääministeriehdokkaaksi liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin. Marin voitti eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin luvuin 32–29.

Hallitustunnustelija Rinteen (sd.) arvion mukaan eduskunta äänestäisi uudesta pääministeristä tiistaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koulut alkavat ensi viikolla: Orimattilassa turvavälit toteutuvat "kohtuullisesti" ja Hollolassa vältetään ylimääräistä hysteriaa 
 2. Lahti ei kannata hyvinvointiyhtymän ja Mehiläisen yhteisyritystä – aikoo tehdä vastaehdotuksen yhtymäkokoukselle
 3. Kimolan kanava avasi viimein porttinsa, ilman täytti jännittynyt supina ja veneilytunnelissa kajahtelivat riemukkaan kiljahdukset: "Tämä kanava vaikuttaa koko tämän alueen kehitykseen", katso kuvat
 4. Kalkkisten koulu lakkautuskohteena Asikkalassa – "Varmaan tilannetta joudutaan oikeasti miettimään, koska etäisyys Vääksyyn on suhteellisen pitkä"
 5. Siirtolapuutarhamökissä kesä jatkuu lokakuulle ja kissat pääsevät ulkoilemaan tarhaan – katso kuvat värikkäästä mökistä
 6. Siniset osallistuu kevään kuntavaaleihin – Puoluesihteeri ei tiedä, mitä viisi ex-ministeriä aikovat tehdä
 7. 27-vuotias Outi Lähde ei ole koskaan tuntenut seksuaalista vetoa ketään kohtaan mutta harrastaa silti seksiä – "Minulle on tärkeää, että kumppanini nauttii ja itse saan huomiota ja läheisyyttä"
 8. Iivo Niskanen jättää sprinttihiihdot suosiolla erikoismiehille ensi talven hiihdon MM-kilpailuissa – ei kuitenkaan halua jättää menestystä "vain yhden kortin varaan"
 9. Lahden kaupunginhallitus käveli lautakunnan yli, Löylykadun asuinalue uuteen harkintaan
 10. Kolme pankkia tarjoaa yhä maksuttomia lainanlyhennysvapaita – Uutissuomalaisen kyselyn mukaan valtaosa isoimmista pankeista on jo lopettanut koronakampanjat
 11. Päivi Piiraisen Esalainen: Haittaako, jos lahnaa tai haapaa ei tunnista?
 12. Pääkirjoitus: Maskisuositus on hyvä päivittää vaativammaksi
 13. Syyttäjä hakee United Brotherhoodin johtajaksi epäillylle miehelle tuomiota jengipykälällä - lue yön uutiskooste
 14. FC Lahti ja FC Honka väänsivät maalittoman tasapelin – ”Tulta, kiimaa ja tunnetta täytyy kaivaa lisää”
 15. Uutiset kasvomaskisuosituksesta räjäyttivät kysynnän: maskit myytiin loppuun osasta apteekkeja – hintahaarukka 1–2 euroa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.