Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Kokenut jäälläliikkuja hukkui Etelä-Päijänteellä - "jäitä pitkin ei ole nyt mitään asiaa Pulkkilanharjulta saariin"

Päijäthämäläinen mies putosi perjantaina heikkoihin jäihin ja hukkui Etelä-Päijänteellä Asikkalassa. Mies oli ollut matkalla Pulkkilanharjulta Hinttolan saareen. Hän oli liikkunut alueella vuosikymmenien ajan.

Hämeen poliisi sai perjantaina ilmoituksen kadonneesta yli 60-vuotiaasta miehestä. Rikoskomisario Markku Vornanen kertoo, että kadonneen ja hänen potkukelkkansa jälkiä seurattiin Päijänteelle, jossa jäljet päättyivät sulaan. Lauantaina sukeltajat löysivät vedestä sekä miehen että kelkan.

Erityisesti eteläisen Päijänteen alueella varoitetaan nyt olevan heikkoja jäitä poikkeuksellisen vesitilanteen vuoksi. Päijänteen vedenpinta on noin 40 senttiä ajan keskiarvoa korkeammalla ja kevättä kohti pintaa lasketaan nykyisestä korkeudesta noin 80 senttiä alaspäin. Siksi veden juoksutus Päijänteestä pois on huipussaan koko talven ajan. Tulvahuippu on huhtikuussa.

Virtaava vesi syö jäätä altapäin, eikä jään pinnalta voi huomata muun muassa pyörteiden aiheuttamia heikkoja kohtia.

Alueella olevan Hinttolan yhteisten vesialueiden osakaskunnan edustaja varoittaa, että tänä talvena ei eteläisen Päijänteen jäitä pitkin ole mitään asiaa Pulkkilanharjun puolelta esimerkiksi Kelvenneelle tai muihin lähistön saariin.

Päijänteen vedenkorkeus