Lahden Mukkulassa avautuu viikonloppukahvila - myyntiin myös uutta Mukkula-kahvia

Marja-Liisa Aidantausta

Painovoima Bites avaa Cafe Caribian kanssa viikonlopuiksi kahvilan Lahden Mukkulaan. Talvikauden avajaisia vietetään tänä viikonloppuna osana Lasten talvikarnevaaleja. Kahvilaan toivotaan muun muassa alueen asukkaita ja lapsiperheitä.

Painovoima Bites on tullut tutuksi Mukkulan rannassa kesäaikaan, mutta nyt kahvila alkaa toimia myös talviaikaan. Tavoitteena on tuoda jokaiselle viikonlopulle tarjolle jotakin hieman erilaista. Liikkeelle lähdetään perustuotteiden, kuten muun muassa kuuman kaakaon ja laskiaispullien, voimin. Nyt toivotaan vielä pakkasia, jotta kahvilan edessä oleva luistelukenttä jäätyy uudelleen.

Kahvilaan on saatu myyntiin paikallisten yrittäjien yhteistyönä viime keskiviikkona syntynyt paikallisen Kahiwa-paahtimon valmistama Mukkula-kahvi.

Kahvila on avoinna lauantaista sunnuntaihin kello 11-17 sekä tapahtumien mukaan. Jos kävijöitä riittää ja suosio kasvaa, aukioloaikoja laajennetaan kesää kohti.

Bites kertoo tarjoavansa viikonloppukahvilassa makupaloja yhteisön tuotteista ja palveluista. Kahvilatoiminnalla kerätään varoja Painovoima ry:n toiminnan tukemiseen ja kehittämiseen. Painovoima Bites on yksi Päijät-Hämeen liiton tukeman Väristämö-hankkeen myötä syntynyt kokonaisuus. Nyt Painovoima ry yhdistää muun muassa Sammonkatu 8:n kiinteistössä toimivia taiteen tekijöitä ja kokoaa luovien alojen toimijoita samaan verkostoon.

Painovoima Bites haluaa lisätä Mukkulan rannan palveluja yhteistyössä Mukkulan Kartanon kanssa. Painovoima ry järjesti syksyllä kokeiluna muun muassa saunatapahtumia kartanon saunatiloissa. Keväällä kokeillaan erilaisia perhetapahtumia ja esimerkiksi makkaranpaistoa pilkkimisen lomassa. Kahvilassa voi järjestää myös yksityistilaisuuksia.

Mukkulan viikonloppukahvila on 27.-28.1. avoinna kello 11-17 osana Lasten talvikarnevaaleja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liiketilaansa laajentavassa Järvisen pyörä ja urheilu -liikkeessä sähköpyörien kysyntä räjähti koronapandemian aikana kasvuun – "Myynti on lisääntynyt merkittävästi"
 2. Lakkiaisten ja lukukauden päättäjäisten juhlinta alkoi Lahdessa iltapäivällä maltillisesti – "Veikkaan, että tänään on enemmän meininkiä kuin eilen"
 3. Ilpo Kaikkonen julkaisi kahden vuoden tauon jälkeen uuden biisin, Tuhat tarinaa kertoo Nastolan Aurinkolinnasta
 4. Mies anasti moottoripyörän Nastolassa ja kurvasi kohti Kouvolaa – poliisi puuttui peliin
 5. Nastolan tarunhohtoinen Ruuhijärvi-laiva ylitti maakannaksen mutta ajoi kiville sääntö-Suomen pykäläviidakossa
 6. Poliisi kerää kaikkien kiinteistöjen valvontakameratiedot yhteen paikkaan – kamerakartasto nopeuttaa rikoksen tutkintaa
 7. Korona aiheuttaa osalle potilaista pitkäkestoisia oireita, joihin ei ole selitystä – "Monella on ollut vähätteleviä kokemuksia lääkärissä", sanoo liki 3 kuukautta sairastanut Joni Savolainen
 8. Camping Messilä päättää Enonsaaren avaamisesta myöhemmin kesällä, keväällä tyhjentynyt mökkivarauskalenteri on alkanut taas täyttyä
 9. Kivimaan koulussa Lahdessa Suvivirsi raikaa tänä vuonna videolla – katso koulun kevätjuhlakooste
 10. Saunamökki tuhoutui tulipalossa Padasjoella
 11. Koko viime kauden huilannut hiihtosuunnistaja Siiri Saalo häkeltyi Lahden lyseon urheilulukiolta saamastaan tunnustuksesta
 12. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, pelastuslaitos tarkkailee palopaikkaa omatoimisesti – "Tilanne vaatii ammattilaisen silmää"
 13. Villähteen Korin jatsit pienentyy ja siirtyy sisätiloihin
 14. Malja keväälle virtuaalisesti – katso Vääksyn lukion kevätjuhla tästä
 15. Nuorehko mies kaahasi Heinolassa Lusin suoralla ja ohitti poliisimoottoripyörän

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.