Lahden kaupunginteatteri olisi tehnyt ilman koronaa kelpo tuloksen, 60 000 katsojan raja ylitettiin kuitenkin

Nunnia ja konnia -musikaali ehti melkein tavoittaa 30 000 katsojan rajan, ennen kuin koronaepidemia keskeytti esityskauden. Ronja Koskinen

Ilkka Kuosmanen

Lahden kaupunginteatterin kuluneen kauden katsojaluvuksi kirjataan 60 748. Koronaepidemian vuoksi yli kaksi kuukautta ennen aikojaan päättyneen näytäntökauden paras täky oli Nunnia ja konnia -musikaali, jonka näytökset olivat 95-prosenttisesti täynnä. Musikaalin näki 28 537 ihmistä 87 näytöksessä. Teatterinjohtaja Ilkka Laasonen pitää musikaalin katsojamenestystä ”aivan huikeana”.

Edellisellä ehjällä näytäntökaudella 2018–2019 katsojia kertyi yhteensä 77 000. Siitä voi päätellä, että kuluneen kauden ohjelmisto veti katsojia jokseenkin yhtä hyvin kuin vuotta aiemmin.

Eniten koronasta kärsi kevätkauden ohjelmisto. Esimerkiksi suuren näyttämön Juoruja-farssi ehti saavuttaa vain noin 3 000 katsojaa.

– Kun kriisi alkoi, oli horjuvaa toivoa, että loppukeväästä tai alkukesästä voitaisiin vielä esittää. Pian kävi selväksi, ettei kyse ole nopeasti ohimenevästä ilmiöstä, Laasonen kertaa poikkeuskevättä tiedotteessa.

Syksyllä ensi-iltansa saaneen Neljäntienristeyksen menestys jäi vaisuksi. Suuren näyttämön näytelmä tavoitti 19 esityksellään vain noin 5 000 katsojaa.

Eero-näyttämöllä veti parhaiten koko perheen merirosvoseikkailu Aarresaari. Se esitettiin 43 kertaa ja sai 7 383 katsojaa.

Teatterin ensi syksy käynnistynee 29. elokuuta Katto-Kassisen ensi-illalla.

Seitsemän veljestä tunnissa, Näppis-videoita, satu- ja runoprojekteja – Lahden kaupunginteatterin näyttelijöillä on pitänyt kiirettä, vaikka esitykset ovat olleet keväällä jäissä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut