Palava tavarajuna sytytti Lahden seudulla useita maastopaloja - junat myöhästelleet Lahti-Riihimäki-radalla

Millamari Uotila

Millamari Uotila

Lahden seudulla syttyi useita pieniä maastopaloja sunnuntai-iltana puoli kahdeksasta lähtien. Palot saivat alkunsa Lahdesta kohti Riihimäkeä kulkeneesta puutavarajunasta, joka oli syttynyt palamaan. Vaunuissa ei ollut varsinaista raakapuulastia, mutta kyydissä oli parkkia eli kaarnaa.

Ajoviima sai tulen leviämään, ja neljä viimeistä vaunua oli tulessa, kun juna saatiin pysäytettyä Hikiän asemalla Hausjärvellä.

Matkan varrelle maastoon syttyi useita paloja, muun muassa Ratatiellä ja Rautiaisentiellä Hollolassa sekä Sulkavantiellä ja Lapinnummentiellä Kärkölässä.

Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen pelastuslaitokset ajoivat radanvartta pitkin havaitakseen kaikki palot. Myös Rajavartiolaitoksen helikopteri kutsuttiin apuun etsimään mahdollisia palopesäkkeitä.

Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä. Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Markus Majuri arvioi, että kyse on todennäköisesti teknisestä viasta, kuten vioittuneista jarruista.

Raideliikenne oli ainakin sunnuntai-illan ajan poikki Lahden ja Riihimäen välillä palon aiheuttamien kaapelivaurioiden takia. Junat korvattiin linja-autoilla loppuillan ajan.

Ratajärjestelmävian vuoksi junat ovat olleet maanantaiaamuna vielä 10-15 minuuttia myöhässä, kertoo VR. Finrail oy ei ole antanut korjausarviota vian kestosta.

Juttua muokattu 31.5. kello 21.09: lisätty tieto liikennehaitasta ja sammutustyöstä Hikiän asemalla. Kello 21.34 ja 22.54 päivitetty uusilla tiedoilla.

Päivitetty 1.6. kello 8.18 uusilla tiedoilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut