Kirkkoihin ja jumalanpalveluksiin pääsee taas yli 50 henkilöä – katso Lahden kirkkojen osallistujarajoitukset

Lahden Ristinkirkkoon voidaan maanantaista lähtien ottaa sisään 170 henkilöä. Mirja Hussain

ESS

Lahden seurakuntien jumalanpalveluksiin ja kirkossa tapahtuviin toimituksiin voi osallistua maanantaista lähtien yli 50 henkilöä. Henkilömäärä suhteutetaan kuhunkin tilaan sopivaksi kahden metrin turvavälien perusteella, ja hygieniaan kiinnitetään tehostetusti huomiota.

Virsikirjat eivät toistaiseksi ole käytössä, ja ehtoollista jaetaan varotoimin. Kirkkoon ei edelleenkään pidä tulla flunssaisena.

Ristinkirkkoon voidaan ottaa sisään poikkeusoloissa 170 henkilöä, Joutjärvelle 130, Salpausselän ja Nastolan kirkkoihin 61 ja Launeelle 30 henkilöä.

Jumalanpalveluksien verkkolähetykset jatkuvat edelleen, ja niistä ilmoitetaan kävijöille erikseen.

Lisäksi Lahden seurakuntayhtymän asiakaspalvelu ja diakoniavastaanotto avautuvat maanantaina Vapaudenkadulla. Diakoniavastaanotto toimii ajanvarauksella ja pääsääntöisesti yhä sähköisesti.

Ikäihmisten soittoringit ja laajat puhelinpäivystykset, kuten Lahden perheneuvonnan päivystys, lakkaavat toistaiseksi. Kirkon puhelinapua saa edelleen esimerkiksi Lahden päivystävältä papilta 044 719 1475 (ma–pe 13–15) ja palvelevasta puhelimesta 0400 22 11 80 (ma–su 18–24).

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut