Camping Messilä päättää Enonsaaren avaamisesta myöhemmin kesällä, keväällä tyhjentynyt mökkivarauskalenteri on alkanut taas täyttyä

Vielä toukokuun alussa Hollolan Camping Messilässä oli hiljaista. Yrittäjä Päivi Saarela kertoo Radio Voiman haastattelussa, että aiemmin keväällä koronan myötä tyhjeni mökkien varauskalenteri syksyyn asti.

Vene-Tauriaisella Lahdessa alkaa uusi ravintolaprojekti, vene-drive-in, jonka autokaista palvelee ympäri vuoden: "Nyt tehdään eikä vain puhuta"

– Pari kolme viikkoa sitten tilanne muuttui ja nyt mökkivarauskalenteri on taas alkanut täyttyä.

Saarela kertoo, että Camping Messilä on ollut koko ajan auki, vaikka osa alan toimijoista laittoi leirintäalueensa kiinni koronan vuoksi. Matkailuajoneuvon käyttäjien muodostamien yhdistysten valtakunnallinen keskusjärjestö SF Caravan kertoo verkkosivuillaan, että pääsääntöisesti leirintäalueen käyttö, pitäminen ja aukiolo eivät ole julkisia kokoontumisia, joille hallitus on asettunut erilaisia rajoituksia.

– Säädösten mukaan toimitaan. Vaunuilu on kuin asuisi kerrostalossa, kun ollaan lähekkäin mutta omissa vaunuissa. Meillä on täällä tilaa ja hyvä ulkoilumaastot. Olemme lisänneet karavaanareiden käytössä olevien sosiaalitilojen siivousta ja desinfiointia. Ihmiset ovat hyvin noudattaneet turvavälejä, Saarela sanoo.

Kesästä odotetaan kaiken kaikkiaan vilkasta, kun kotimaan matkailu lisääntyy koronan hillitessä ihmisten haluja matkustaa ulkomaille. Saarelan mukaan monet matkailuautojen ja -vaunujen vuokrayrittäjät ovat vuokranneet kaiken kalustonsa kesän osalta.

– Samoin myyjät ovat olleet onnensa kukkoilla, kun kauppa on käynyt. Meilläkin on näkynyt paljon uusia kasvoja.

Viikon päästä sunnuntaina järjestetään Classic Vesijärvi -tapahtuma, jossa kierretään Vesijärvi vanhoilla mopoilla.

– Vähän pienimuotoisempana kuin aikaisempina vuosina.

Enonsaaren toiminnan osalta ollaan vielä kahden vaiheilla.

– Keskitymme ensin Campingin toimintoihin. Vielä toistaiseksi emme aio siellä toimintaa käynnistää, ja teemme päätöksiä juhannuksen jälkeen. Laivaliikenteen osaltakin aikataulut ovat vielä auki.

Kuuntele koko Radio Voiman haastattelu täältä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut