Sammutustyö Lahden Meisselikadulla jatkuu todennäköisesti perjantaiaamuun saakka, savusta ei enää ole vaaraa

Suuri teollisuusrakennus on tulessa Meisselikadulla. Juha Peurala

Anne Honkanen, Sohvi Auvinen

Meisselikadulla Lahdessa, Purkupiha oy:n tuotantorakennuksessa torstaina aamulla syttyneen suuren tulipalon sammutustyöt olivat vielä torstaina hieman ennen iltakahdeksaa käynnissä. Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Juha Murtosen mukaan sammutustyöt kestävät todennäköisesti perjantaiaamuun saakka.

Paikalla oli iltakahdeksan aikaan Murtosen mukaan kymmenkunta pelastuslaitoksen yksikköä ympäri Päijät-Hämettä.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen mukaan ihmisiä ei ollut palopaikalla palon syttyessä vaarassa. Päivystävä palomestari Juha Lahtinen kertoi, että yrityksessä oli henkilökuntaa paikalla palon syttyessä. Henkilökunta oli yrittänyt sammuttaa tulta siinä onnistumatta ja poistunut sen jälkeen Lahtisen mukaan rakennuksesta.

Palon syttymissyy ei ollut vielä torstaina aamupäivällä tiedossa.

Hätäkeskus ilmoitti rakennuspalosta kello 8.14.

Kartta

Pelastuslaitos antoi savun leviämisestä vaaratiedotteen kello 9.06. Sen mukaan ilmassa oli vaarallista savua. Lahtinen kertoo, että yritys, jossa tulipalo syttyi, käsittelee puuta ja muovia.

Alueen ihmisiä kehotettiin pysymään sisällä ja sulkemaan ilmanvaihto. Lahtisen mukaan vaaratiedote koski ainakin Jokimaan alueen asukkaita. Lahtisen ohje oli, että myös muualla kannattaa sulkea ilmanvaihto ja pysyä sisällä, jos savua haistaa.

Jokimaan alueelle annettu savuvaroitus päättyi iltapäivällä hieman ennen kello 15:tä. Tulipalon aiheuttama savu ei enää aiheuta vaaraa ympäristön asukkaille.

Lahden Jokimaalla palaa kierrätyspolttoainetta – "Olin itse valvomossa, kun tilanne havaittiin, nopeasti se levisi"

Palomestarin mukaan rakennus oli täyden palon vaiheessa jo siinä vaiheessa, kun pelastuslaitos saapui paikalle. Tulipalo ehti levitä myös lähellä olevaan maastoon, mutta pelastuslaitos sai estettyä palon laajemman leviämisen.

Paikalla oli palon alkuvaiheessa pelastuslaitoksen mukaan noin 20 pelastuslaitoksen yksikköä ja hiukan yli 50 pelastajaa.

Jos video ei näy hyvin, sen voi katsoa täältä.

Jokimaan tulipalo synnyttää sankkaa savua - katso päivittyvä kuvagalleria palopaikalta

Savupatsas näkyi kauas Lahdessa. Lukijan kuva. Seppo Nieminen
Lukijan kuva. Sonja Haataja
Lukijan lähettämässä kuvassa näkyi korkealle nouseva savupatsas.

Katso video Lahden Jokimaalla riehuvasta tulipalosta syntyi valtava savupilvi: kopterikameralla kuvattu video havainnollistaa yläilmoista käsin liekit ja alueelle levittäytyneen sankan savun

Korjattu 28.5.: klo 9.16.: Poistettu Twitter-upotus. Päivitetty 28.5.: klo 10.25 Lahtisen kommenteilla, klo 15.53 päivitetty kauttaaltaan ja klo 19.51 Murtosen kommenteilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.