Lahden asiointiapu lopettaa toimintansa – syynä yli 70-vuotiaille suunnattujen koronaohjeiden lieveneminen

Millamari Uotila

Millamari Uotila

Lahden kaupungin asiointiavun toiminta päättyy. Viimeiset asioinnit tehdään perjantaina 29. toukokuuta. Neuvontaa ja ohjausta antava puhelinpalvelu jatkuu 18. kesäkuuta saakka, kertoo Lahden kaupunki tiedotteessa.

Toiminta voidaan käynnistää tarvittaessa uudelleen nopealla aikataululla.

Lahden asiointiapu käynnistettiin helpottamaan arjen asiointia koronavirusepidemian aikana. Yhteydenottoja palveluun on tullut 2 400 ja niistä 1 300 on johtanut asiointeihin. Tyypillisesti hoidettavat asiat ovat olleet ruokaostosten toimittaminen ja hoitotarvikkeiden hankinta.

Lahtelaiset koulunkäyntiavustajat pääsevät pari kertaa päivässä ruokaostoksille – "On ihanaa auttaa kauppa-apua tarvitsevia vanhuksia"

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeet yli 70-vuotiaille ovat lieventyneet, mikä vaikuttaa asiointiavun loppumiseen. Yli 70-vuotiaat voivat käydä kauppa- sekä apteekkiasioilla ruuhka-aikojen ulkopuolella. 1–2 metrin turvaväli muihin ihmisiin ja hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen ovat edelleen tärkeitä.

Asiointiavun työntekijöiksi siirtyi kaikkiaan 25 kaupungin työntekijää, joista valtaosa on jo palannut omiin tehtäviinsä. Sen vuoksi eri yhdistysten ja seurankunnan työntekijät ovat tulleet viime viikkoina avuksi kauppaostoksille.

Lahden kaupunki on tuottanut palvelun Päijät-Hämeen Hyvinvointipalvelujen kehitys ry:n kanssa.

Lahden kaupunki soittaa kaikille yli 80-vuotiaille lahtelaisille – puheluilla selvitetään avuntarve poikkeusoloissa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.